Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 08, 2010

Vintervila efter gymmet

Idag så var det dags för sista arbetsdagen innan helgen och det känns skönt-det har varit mycket jobb nu. Ska träffa Ravenlord imorgon och det ska bli skönt-tror det kommer att bli bra. Tror hans lugn kommer göra mig gott. Är lite stolt över mig själv för trots att jag var trött efter jobbet och den siberiska kylan så tog jag mig till gymmet och tränade spinning. Det var väldigt skönt för kroppen. Dessutom klar uppryckning i musiken-Backyard Babies är inte fel att spinna till.

Det blev film ikväll. "Den 13:e krigaren" med Antonio Banderas. Den lät bra i teorin men kan inte säga att den var någon höjdare. Filmen misslyckas med att få mig att känna för och med karaktärerna-och "vikingarna" känns mer som ett hopkok av medeltid/fantasy. Att det ska vara så attans svårt att få till en bra vikingafilm. Nåja, det kändes iaf skönt att se en film uppkrupen i soffan med katterna, tända ljus och harmoniserande örtte med ros, vanilj och shatavari. Ska bli gott att krypa till sängs och sova gott innan morgondagen äventyr.

onsdag, januari 06, 2010

Glädje

Jag vet inte om det är att jag har en ledig dag efter att jobbat helger eller om jag bara är pinsamt lättroad idag. Det började när jag tittade på "Nyhetsmorgon" och programledare Anders Kraft konstaterade att han och en gäst båda var 42. Han fick då mejl från signaturen Bertil som konstaterade att frugan och han trodde Anders var mycket äldre, runt 55. Anders vänder sig till kameran och säger "Ja vad säger man, Bertil? Tack så j*vla mycket". Asgarv. Andra gången var det en kommentar till bloggen "Innan du fanns" om en förstående man som lät sin fru döpa deras son till Max, trots att han haft en folkilsken katt med detta namn som brukade bita sönder tvätten. Och tredje asgarvet bröt ut när jag läste detta inlägg hos Rickard Söderberg.

Veckans Tjejsnack går också i glädjens tecken. Jag ska nämna 5 händelser som givit mig glädje under 2009. Här kommer listan-det är många händelser som inte kom med för det var så svårt att välja.

1. Resan till Falun-första festivalen, Sabatons 10-årsjubileum, efterfest på hotellrummet-en perfekt start på semestern.

2. Februarikvällen jag gick till Sjätte Tunnan då Medvind spelade. Det var en kväll som verkligen vederkvickte mig och sedan dess har Medvind varit en musikalisk favorit. Det hände samma kväll som Melodifestivalens första deltävling och minns att jag tänkte på hur fint det var att verkligen uppleva musik inte bara se den på tv.

3. Att jag fick vara del av mina vänners bröllop och att de uppskattade mitt tal till dem.
De har givit mig så mycket glädje så det var skönt att få ge tillbaka.

4. Att ha mött/hittat så många inspirerande människor-Rickard Söderberg, Vegofamiljen och min matguru Lotta Brincks blogg. Hoppas det fortsätter så här.

5. Egentligen inget glädjeämne alls-men jag är ändå glad att mormors minne och personlighet klarade sig så pass bra efter stroken. Det kunde ha gått så oändligt mycket mer förlorat. Känns bra att ha det i minnet när det är tungt för oss båda.

måndag, januari 04, 2010

Control the storm

Årets första måndag. Kände mig lite trött på jobbet men det gick bort med Earl Grey. Hemma så fick jag inte tag i en central ingrediens till middagen så jag stuvade om i veckomatsedeln så det löste sig. Så det känns som mitt liv med en högre grad av mindfulness börjar bra. Det hjälper helt klart att det är så vackert ute nu. Förstår inte alls min kollega som säger att hon vill ha sommar nu. Den kommer-men först har vi en vinter att njuta av och därefter en vår. Det finns något vackert i varje årstid om man vågar titta efter det. Linda Lampenius sade i en intervju i Amelia att hon höll på att få spader i L.A med sin eviga sommar och att "snö glimmar mer än alla diamanter i Hollywood".

Veckans måndagsmetal får bli Delain och Marco Hietala i "Control the storm"-känns som jag är på väg att göra det-kontrollera stormarna i mitt liv.

söndag, januari 03, 2010

Mitt 2009

En vän till mig har istället för nyårslöften en målsättning för varje år. Hans mål var att 2009 skulle bli balansens år. Ironiskt nog är balans det sista ordet jag kommer använda om 2009. För mig har det istället varit tvära kast mellan å ena sidan mycket glädje och värme och sorg och förtvivlan. Ett år bland livets motsatser.
Istället för en traditionell årskrönika svarar jag på 30 frågor som jag hittat hos Mad World
Mina svar på 30 frågor om 2009


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flera saker. Köpte ett kylskåp, åkte på festival, sov i tält, deltog i en möhippa, närvarade på ett borgligt bröllop och firade jul tillsammans med pojkvän. Har noterat att jag blivit lite modigare i år.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag gav inget sådan löfte-jag sätter upp mål för det mesta och har kommit en bit på väg. Hittade kanske inte balansen men det känns som detta är året jag verkligen blev vuxen.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte i år.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min pappas faster och kusin samt min ingifte farbrors pappa På det hela taget dog det lite för många bra människor under 2009

5. Vilka länder besökte du?
Sverige

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?Balans, pengar och lite mer lust i tillvaron.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
2 januari (mormors 85-årsdag), 8 och 15 augusti(möhippa och bröllop) , 5 september (mera bröllop) 13 juni (Rockstad Falun) 090909(Europe-signering) samt konserterna 5 november, 8 december, 15 december och 28 december

8. Vad var din största framgång 2009?Att jag blivit vuxen och det känns som jag är starkare nu. Samt att jag och Ravenlord höll sams under den floppartade Rockweekend.

9. Största misstaget?
Att jag bitvis låtit mig bli ett offer för mina känslor och att jag delvis tappat bra vanor.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Kan inte minnas något anmärkningsvärt.

11. Bästa köpet?
Mitt kylskåp utan tvivel.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kylskåpet, mat och konsertbiljetter.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?Mina vänners bröllop i augusti. Att flera av konserterna blev sådana höjdare. Att jag återfann människor som jag trodde var förlorade.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?Europe "New love in town", W.A.S.P "I wanna be somebody", Limahls "Neverendig story", Hammerfall "Any means necessary" och Sabatons "Price of a mile".

16. Vad önskar du att du gjort mer?Njutit och träffat vänner

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit och tyckt synd om mig själv

18. Hur tillbringade du julen?Med familjen och Ravenlord. Mysigt.

19. Blev du kär i år?
Har ju varit kär i samma kille sedan 2008 men det blev så uppenbart ibland varför jag älskar honom.

20. Favoritprogram på TV?
"True blood" är vad jag kommer ihåg just nu.

21. Bästa boken du läste i år?
Cheysuli-serien. En av få gånger jag gråtit medan jag läste.

22. Största musikaliska upptäckten?Hysterica, Medvind och Rickard Söderberg

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Minns inte men fick en kul bok om att gjuta ljus.

25. Något du önskade dig men inte fick?
På födelsedagen-pastilloskål. I övriga livet-se DIO

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Åt middag med Ravenlord.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att mormor fått slippa sin stroke hade räckt gott

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Rockig men lite splittrad. Jobbar på att slipa till den.

29. Vem saknade du?
Som alltid mamma-och morfar eftersom jag mot slutet av året upptäckte operan. Under en tid i december har jag saknat Vapensyster, men kommit fram till att det var bäst som hände.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Vapensyster, även om det blev som det blev, Långe P, Sober. På bloggfronten alla bloggvänner. Som rosen på tårtan är det skoj att ha hittat Lotta Brincks matblogg


Denna utmaning skickar jag också vidare till alla som känner sig utmanade. Sänd mig gärna en rad när utmaningen är gjord och finns på bloggen, så att jag får läsa om ditt 2009.