Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, december 01, 2010

Sabaton-kryssning

Imorgon är det dags-Sabatonkryssen. Väskan är packad (bortsett från det jag behöver imorgon bitti) så då ger jag mig iväg tillsammans med polare och vänner. Jag tror det är precis vad som behövs-lite avbrott från vardagen. Mer om detta när jag återvänder-då¨hoppas jag att jag har fått höra både "Midway" och "Wolfpack"grabbarna får ju bjuda på sina marina låtar till sjöss.

tisdag, november 30, 2010

Konsertdöd

Läste att en man avlidit i samband med en Motörhead-konsert. En annan konsertbesökare försökte tända eld på mannens väns hår. Efter konserten hade slagsmål utbrutit och det var i sviterna efter detta som mannen avled.

Jag beklagar dödsfallet och hoppas att de som startade det hela genom att försöka tända eld på någons hår tänker efter och förstår hur ofattbart korkat det de gjorde är. Jag har aldrig varit med om något liknande under de konserter jag har varit på men själviskt och korkat beteende har jag stött på. Jag vet att man blir till mans lite galen på en konsert (oavsett om man druckit eller inte) men jag tycker aldrig att man får glömma bort hänsynen till sina metalbröder och systrar. Det är också mitt främsta argument mot moshpits-det är så lätt att någon som inte vill bli inblandad blir inblandad. För att inte låta som en hårdrockens egen gnällmoster så kan jag säga att jag bara minns tre riktigt irriterande incidenter under en konsert: en finsk dam som lutade sig bakom medan hon pratade och nästan mosade bakomvarande barn på Lordi, en tjej som dansade mitt i trängseln (och slängde sig bakåt) på Europe och en kille som trodde att att han skulle innan mellan mig och Vapensyster på Hammerfall och Sabaton (det hade möjligen gått att få in en linjal mellan oss med skohorn).  Men de bleknar mot alla sköna typer som jag har träffat-eller som när Sober headbangade rakt in i en tjej på Dimmu Borgir och både han, hon och jag skrattade efteråt. Så ska det gå till!

söndag, november 28, 2010

Julefriden invigd

Idag har jag arbetat och storhandlat. Efter jobbet så tog julpysslet vid och det blev dags att fixa till det. Nu är ljusstaken (min vackra glasgran) framtagen med fyra räfflade ljus i offwhite. Tyvärr har min adventsstjärna gått sönder så en ny skönhet behöver inhandlas. Det lutar åt en från Indiska. Kan ändå med glädje förklara julefriden 2010 invigd då årets första glögg avnjutits (recept har ni här). Jag bjuder på en av mina favoritlåtar till jul "Little drummer boy" med en av mina favoritvokalister, Tony Kakko.