Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, maj 16, 2013

Hårdrocks-härlighet, och lite saknad

Även om det inte har märkts i bloggen så har jag känt att jag har utstrålat lite mycket negativitet senaste tiden. Bestämde mig för att blogga mer om saker som är positivt, nämligen metal.

Det blir mycket Apocalyptica. De har släppt en video till sången "Psalm" som medlemmen Perttu Kivilaakso spelat in på Sibelius-akademin i Helsingfors (där förövrigt även Tarja Turunen är utbildad). Lyssna på det här så kommer ni att förstå varför cello är drottningen av stråkinstrumenten för mig.

Europas hårdaste cellister har inte bara släppt en musikvideo, nästa år tänker de ge sig ut på turné med en orkester samt delta i en Wagner-hyllning. Det låter helt underbart, kombinationen klassisk orkester och metal är balsam för själen, manna från himlen och alla andra njutningsklyschor det går att komma på. Tyvärr verkar turnén inte komma till Sverige. Det kanske är dags att besöka vårt östra grannland ;)

På tal om hårdrockshärlighet-idag fyller Tony Kakko i Sonata Arctica 38 år. Inte långt kvar tills jag ska se och lyssna på honom och övriga bandet för andra gången i år.  Det kommer dock alltid var a en dag med lite svärta i, då det idag är 3 år sedan den lille mannen med den stora rösten, Ronnie James Dio, trädde i hårdrockens Valhall. Läs gärna den fina hyllningen på Metal!
P.S. Eurovision Song Contest i all ära, men det här är en musiktävling i min smak.

onsdag, maj 15, 2013

Håll i hatten kära läsare, jag tar Blondinbella i försvar!

Vissa saker händer sällan, som att Halebops komet passar, att det snöar i juni eller att jag håller med Blondinbella. Idag gjorde jag det dock. Hon skriver nämligen att hon, med anledning av sin graviditet, kommer att gifta sig innan bebisen kommer. Anledningen är som hon skriver, att undvika trassel om någon av dem skulle gå bort, samt att slippa den mossbevuxna regeln att behöva bevisa att hennes sambo är far till barnet. Det fick en del läsare i hennes kommentarsfält att gå bananas och yla om "fel anledning att gifta sig" och "oromantisk".

Det är lite fint att läsa dessa, troligen unga, läsares tro på kärleken, men det är intressant att se vilket syn vi har på bröllop idag. Själv känner jag att det tyngsta argumentet för bröllop är just detta, juridiskt skydd samt att slippa genomgå dårskapen att behöva bevisa för kommunen att min partner är pappa till eventuella barn. Det tror jag också är de enda problem som ett bröllop löser. Jag tror, men det är min helt personliga åsikt, att många tänker som Blondinbella men de säger det inte högt, för bröllop i Sverige är ju en kärleksfest.

Det finaste jag har hört sägas om bröllop var en kursare till mig som gifte sig och han sade att det var "ett sätt att visa världen att vi tror på det här". Det är vackert. En annan var en 9-årig grabb i en blogg som förklarade att han vill vara gift men inte ha något bröllop. När hans mamma förklarade att det är bröllopet som gör att man blir gift och frågade hur han hade tänkt sig att man är när man är gift svarar denna smarta grabb "Ja man träffas, blir kära och sedan köper man handdukar och sådant". Jag gillar hans tanke, för jag gillar bröllop, men det har en tendens att göra annars vettiga människor vansinniga.

Vill man läsa mer om hur ny tanken att bröllop bara skulle vara något romantiskt är rekommenderar jag Elizabeth Gilberts bok "I nöd och lust" (förövrigt är boken en fortsättning på "Lyckan, kärleken och meningen med livet", mer känd som "Eat, pray, love"). Du kommer inte att vara anti-äktenskap, när du har läst den, men du får en annan syn på det.

Jag önskar Blondinbella lycka till med äkenskapet och bebisen, och vill avsluta med att applådera henne för att hon ger unga tjejer ett vuxen perspektiv på äktenskapet.


söndag, maj 12, 2013

Helgen

Helgen kom, välbehövd. Kan säga att det hände inte så mycket på lördag för- och eftermiddag. Goron var på ishockey så jag hade dagen för mig själv. Jag var ganska nöjd med det, perfekt balans. Fick dock inte mycket gjort eftersom den här veckans flöde av negativ energi gjorde att jag var galet trött. Passade på att för första gången på säsongen dra på mig klänning. Ett bra beslut, Goron var nästan knockad när han hämtade upp mig. Till Death Mountain (Gorons hem om ni undrar) och läge för mys.

Har inte gjort särskilt mycket spännande. Har myst med Goron och köpt en ny tvättkorg på Ikea, men det är ungefär det som behövdes för att energinivåerna ska kännas okej igen. Det är nog framförallt mysets förtjänst ;)

Fick lite sommarkänsla idag. Kan ju se fram emot första sommaren med Goron och också en sommar som, till skillnad från förra katastrofsommaren, ska bli positiv. Och det är mindre än en månad kvar till Sweden Rock=)