Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, december 12, 2013

Lucia utan Lussekatten =(

Dagen började lugnt och positivt men allt förändrades när min yngsta katt Lucifer satt och satt på lådan men ingenting kom. Jag ringde och rådfrågade veterinär och det bästa är att åka in för urinstopp kan bli livshotande om det inte åtgärdas snabbt.  Tyvärr kunde de inte göra så mycket i och med att det var kvällstid så jag fick ringa till ett annat djursjukhus. Tack och lov var Goron beredd att åka in ,så det gick fort och alla var mycket proffsiga, trots att de hade en körig kväll. Nu ligger han inlagd och jag håller tummarna att min Lusse-katt får komma hem snart.söndag, december 08, 2013

Smutsvita vidder och White Mages-konsert

Så kom snön i fredags och det har blivit kallare. Fram till den kom har jag muttrat över att jag vill ha snö men nu när den väl är här så behöver jag vänja mig. Dessutom har den jobbiga halkan börjat dyka upp. Den kunde ha väntat, eller ännu hellre ha skippat att dyka upp överhuvudtaget. Som jag sade till Goron-jag är just nu i en invänjningsperiod vad gäller kylan. Behöver vänja mig vid den här perioden när saker och ting är lite kärvare.

Helgen bara svischade iväg men den avslutades vackert med konsert. Bandet White Mages spelade musik ur "Final Fantasy"-serien på Musikaliska. Jag har uppriktigt sagt inte spelat ett enda "Final Fantasy"-spel trots att serien har funnits i över 20 år. Men musiken är så vacker så att jag kunde njuta av den utan minsta problem och jag är sugen på att lyssna mer på musiken. Dessutom kände jag mig hemma i diskussionen om en tid då världen kändes mer magisk och känslan av sorg när eftertexterna i i spelet rullar-dels för att äventyret är slut, dels för att man måste återvända till verkligheten full av disk och räkningar. David Westerlund, som startade White Mages, är mycket charmig.

Jag vet inte vem jag skulle rekommendera White Mages konserter mest till-de som älskar spelmusik eller de som aldrig har testat det. Så har du chansen att se dem-gör det.