Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, maj 24, 2008

From time of famine to days of feast

Lön och visst, det hade varit fint med lite mer, men nu har jag mat, jag har balsam och jag har nya skor. På tisdag kommer en ekolåda och jag har dessutom gjort en vecko-matsedel (bit på den) så jag känner mig ganska rik.

Såg Nightwish live-dvd "End of an era" ikväll. På slutet var jag nära tårar för jag vet vad Tuomas gjorde efter den spelningen (Tarjas sista) och det syntes på honom att han också visste. Märkligt, på två år har fyra av mina favoritband bytt medlemmar. Lägger in vackra "Ever dream" för det är den som ligger närmast min sinnesstämning nu. Notera hur rörd Tuomas är över publikens respons.
Och det är Tuomas Holopainen som bidragit med rubriken från låten "Beauty and the beast"

fredag, maj 23, 2008

Femman

Härliga Hedgehog-Sara har utmanat mig. Bara att haka på:

Här är min femma:

5 saker på min “Att-göra-lista” idag:

Handla
Laga mat
träna
bädda
kolla på Nightwish "End of an era"


5 dåliga egenskaper:
Envis
Morgonseg
Väl lugn
Ingen träningskaraktär
lite eldfängd

5 platser där jag bott:
Kalhäll

Lidingö
Bromma
Jakobsberg

5 jobb som jag haft:
Telefonförsäljare

Viktväktarkonsulent
Dissektionsassistent
Personlig assistent

torsdag, maj 22, 2008

Oinspirerad

Dagen har präglats av att inte vara speciellt inspirerad. T.o.m ta sig ur sängen var jobbigt. Trots detta var jag effektiv på jobbet. Lyckades vända en ström av negativ energi till att känna tacksamhet för att jag inte tänker negativt utan kan se det vackra i tillvaron. Kom hem och lagade mat. Tog ut svängarna i mitt favoritrecept på linssoppa och det blev sjukt gott.

Hade tänkt att dansa afro idag men hade sådan träningsvärk och då hade jag inte fått ngn middag förrän kl. 21 och vid det laget hade jag ätit upp instruktören (och hon är så himla bra att det vore synd). Är ändå nöjd för jag har varit på gymmet två gånger denna vecka. Nästa gång blir troligen fredag-lönedagen. Då ska det fixas hem nyttig mat. Jag längtar till nästa eko-låda!

måndag, maj 19, 2008

Måndags-metal

Tänker göra det till tradition att lägga ut en bra låt varje måndag under rubriken måndagsmetal. Den första blir Children of Bodoms cover på Ramones hit "Somebody put something in my drink" eftersom det är en låt som i båda versioner får mig på partyhumör.

Glädjedödare!

Tydligen har grannarna till Gröna Lund klagat igen och vill begränsa antalet konserter. För er som inte bor i Stockholm så kan jag säga att grannara till Grönan klagar varje år. Är det inte Fritt Fall så är det konserterna. För mig som varit på konsert på Grönan sen jag var liten och tycker det är en av de skönaste scenerna Stockholm har så tycker det vore synd om staden viker sig och låter de här glädjedödarna får sin vilja igenom. Det är ju inte som att de boende inte visste vad de gav sig in på när de bosatte sig (Grönan är över 100 år). Kan inte förstå att man ens vill bo på Djurgården så mycket människor som är där och firar studenter, födelsedagar, Pripps Blå, livet osv. Kanske borde stockholm stad köpa ut samtliga privatobende på Djurgården co hdeklarera att det tillhör oss alla, stockholmare och turister.

Word!

Gud så skönt när någon håller med mig om alla hysteriska mat-larm. Känner mig som en kluven blandning av en struts och dalai Lhama när det kommer ngt nytt domedags-hot och jag tar det med ro. Har dessutom sagt att detta är det första jag skulle göra som hälsominister.

söndag, maj 18, 2008

Söndag

Var segare än gammalt tuggummi imorse. Ville inte gå upp men trots att jag drog på det hann jag med den tidiga bussen och kunde handla hem kattsand i lugn och ro. Det blev en lugn dag på jobbet även om jag fick sätta ner foten. Det känns som att stressen och huggen som varit börjar lägga sig.

Gjorde klart ett par örhängen som jag jobbat på länge (iaf idén, själva tillverkningen går fort). Murano-glas, svarowski och glaspärlor i skön grå och svart förening. De är tunga men vackra.

Dagens you-tube video vill jag tillägna Savage Hearts trummis som drar vidare mot nya musikaliska stordåd. Kommer att sakna dig på giggen och dina spontana framföranden av "Anthem". Jag har valt Metallicas "Seek and destroy" för den kommer jag alltid tänka på dig när jag hör.
Savage Heart fortsätter så alla trummisar i göteborgsområdet-spetsa öronen!