Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, november 02, 2012

Inlägg 1000

Japp så är det. Har nu skrivit 1000 inlägg i den här bloggen. I och med det och samhain-firandet passar jag på att fixa till bloggen och ge den ett nytt motto. Lite "Game of Thrones"-inspirerat. Brukar få piken från vänner som bor i andra (sydligare) delar av stan att jag bor "beyond the wall" (nu förstår jag att ni som inte sett "Game of Thrones" fattar noll).

Jag vill passa på att säga tack till mina mysiga läsare. Det är ni som har gjort det värt att skriva alla 1000 inlägg och att de kommer att bli fler. Förra gången skrev jag vad jag tänkte göra. Denna gång vill jag höra-vad gillar du i bloggen. Vill du ha mer av något? Har du något favoritminne/avsnitt i bloggen?


onsdag, oktober 31, 2012

Blessed Samhain/Happy halloween!


Nu är tiden här för samhain och halloween, vilken högtid man nu väljer att fira. Det blir samhain för mig i år igen. I och med att detta året varit som det varit så tar jag alla chanser till att begrava det och starta om, även om jag inte är wiccan så tycker jag om idén att högtidlighålla alla delar av året.

måndag, oktober 29, 2012

Sugar Skulls:)

Dn hade ett reportage om en mexikansk familj som firar "Dia de muertos", dvs. de dödas dag, i Sverige. Det skrevs bl.a. om s.k. sockerdöskallar, dvs. skallarna dekorerade med blommor och hjärtan. Jag tycker att de är så fina. Har i nuläget ett par örhängen från Sourpuss med sockerskallar. Blå just för kontrasten mellan den söta ljusblå färgen och den tuffa skallen.


Om jag skulle ha en symbol för mig själv som bloggare så passar sockerskallen bra. Jag gillar ju färger och en del andra otraditionella grejer för att vara en klassisk hårdrocksbloggare, men när det blir shabby chic, rosa cupcakes och för mycket puttinutt i bloggar så tackar jag för mig. 


*bild från berserk.com.au

söndag, oktober 28, 2012

Släktsnillen spekulerar om vintertiden

Träffade min familj igår. Då kom diskussionen upp om hur man ska tänka vart klockan ska när den ställdes om idag. Då kom det många roliga förslag. Min faster tyckte att man skulle tänka på att man behöver den extra timmen för att sova på hösten när man är trött. En annan var inne på samma som jag, att man ska ställa fram trädgårdsmöblerna på våren, och nu ställer man tillbaka möblerna i förrådet. Den bästa kom då från min ingifta farbror, som tyckte att man skulle tänka att man alltid ställer tiden mot sommaren. På våren, när sommaren ligger framför oss så ställer vi fram klockan en timme, och idag, när sommaren ligger bakom oss, ställer vi tillbaka klockan om vintertiden