Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, oktober 25, 2012

Ord och fraser som stör mig

Jag blev inspirerad av Katta Kvack och skrev en lista på några fraser som stör mig, på nivån sten i skon.


  • "Mätt i magen"-Var i hela...skulle du annars vara mätt? I foten?
  • "Vad godis" brukar en äldre kvinnlig släkting säga när mat är gott. Jag vill inte ha bilden av gelégodis när jag äter en vällagad gryta och en välkomponerad sallad.
  • "Djurbebis" alt "djurbarn"-det är inget fel att säga djurunge-det finns också massor av bra ord för respektive djurs avkomma-föl, kalv, yngel, valp, killing etc. Djur är tillräckligt fantastiska utan att behöva förmänskligas
  • "Är the sh*t"-sorry men jag fattar inte varför detta uttryck används överhuvudtaget. Användare är varmt välkomna att förklara i kommentarsfältet.
Vilka ord och fraser stör ni er på?

onsdag, oktober 24, 2012

Sabatons bravader i Stockholm

Här har vi en recension av söndagens Sabaton-konsert. Jag håller väl inte med om att "The hammer has fallen" drog ner tempot dock.

En snäll själ filmade dessutom Sabatons aukustiska spelning på Bengans här i Stockholm. Jag kunde inte vara där men såg det nu. Kul grej men jag föredrar Sabaton i vanlig tappning. Vad tycker ni?

måndag, oktober 22, 2012

Sabaton-Swedish Empire tour kommer hem

Det har varit ett konsert-år för mig som snarare präglats av kvalitet än kvantitet. Det har varit få men bra konserter-och bara en från "The Crimson Four". Det sistnämnda rådde jag dock bot på igår, Sabaton hade turnépremiär i Stockholm.

Det började lite typiskt med att jag, på väg till Arenan, lyckades snubblade på en gatstenskant och stod på alla fyra. Hörde bakom mig "Are you all right?" Jag reste mig, svarade "Yes, thanks" och kollar på de två killarna som dykt upp bredvid mig.  Där stod...RAVENLORD istället med en dansk kille han hade träffat. Det var trevligt att träffa honom igen, bara ovant (vi har inte träffats sedan vi gjorde slut). Hittade en till vän i kön och där vinkade jag hejdå till Ravenlord och den nyfunne dansken.  Jag klarade mig bra, bara ett pyttelitet sår i handen och trasiga strumpbyxor, men de gjorde mig lite mer metal;)

Såg första förbandet med vännen. Wisdom, ett ungerskt metalband. I teorin min typ av musik, men det var lite för renskrubbat och polerat för min smak. Tyckte dessutom inte att bandet hade så mycket kontakt med publiken, och då kan man lika gärna plocka fram Spotify.

Andra bandet Eluveite däremot. Vilken härlig blandning-med fiol, säckpipa och vevlira till hårdrock:) Bara en sådan sak som att den manlige sångaren först growlar och sedan plockar upp en tvärflöjt och drar ett solo. Vid det här laget hade jag hittat Alvfamiljen (ja minus Lillalven förstås) och Alvfursten har tydligen snöat in på folk metal. Jag tror att jag ska föreslå folk metal-kväll. Träffade Wånkan också, vilket är jättekul=)

Huvudakten-första spelningen med Sabaton mark 2. Fantastisk! Det var bra energi på scenen och jag gillade setlisten, även om jag hade föredragit "Lion from the north" på svenska och "Poltava" på engelska istället för tvärtom. Min favoritlåt "Karolinens bön" fick jag iaf höra på svenska (fast den är grym oavsett språk) och jag är omvänd vad gäller "En livstid i krig" som jag har tyckt var svagaste låten på skivan. Lite kul också, för Joakim berättade att han hade en liten dröm när han och Pär skrev "Carolus Rex", med textraden "Hela Stockholm ser mig krönas" att en dag få sjunga den i Stockholm. Så nu har de fått göra det=)