Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 17, 2007

Ganska nöjd ändå

Har lyckats prestera tre saker jag är nöjd med denna lördag:

1. har varit på gymmet för första gången på länge. Nu är det dags att höja både matlagningsmoralen och gymfrekvensen. Det känns hoppfullt att det kan fungera. Men säkrast är att ta en dag i taget för det brukar bli så att jag har stora föresatser och så blir det bara pannkaka av alltihop.


2. Har skurat under min diskbänk och byggt upp ett enkelt och bra system för återvinningen. Det kan behöva justeras lite men det kändes mycket tillfredsställande att få det gjort.

3. Ringt en vän jag borde ringa oftare. Det var väldigt skönt att höra att hon var på gång igen.

Imorgon däremot kommer det att bli vårstädning för hela slanten.

torsdag, mars 15, 2007

Gardiner eller inte gardiner?

Grubblar på hur jag ska göra med gardiner i mitt vardagsrum. Har hittat de här på Indiska och tycker de är superfina men jag grubblar på om de kommer att skymma hela min härliga utsikt. Å andra sidan kan jag tycka att det är lite naket som det är nu och hörnen på fönsterbrädan är snudd på omöjliga att få snygga. Ett alternativ är smalare vepor i vardagsrum och att ha de svartvita gardinerna i sovrummet.

måndag, mars 12, 2007

En templar har lämnat borgenAtt Nightwish splittrades var sorgligt men inte helt oväntat. Att Magnus Rosén nu hoppar av Hammerfall gjorde mig dock mycket förvånad. Efter att ha läst varför så förstår jag och respekterar hans beslut. Men jag anser att det är en stor förlust för Hammerfall att förlora en så kompetent musiker. Tack för allt Magnus! jag avslutar med ett citat från Swedish street templars: "En Templar har lämnat borgen och vi böjer våra huvuden i tyst sorg. Må han finna lycka i framtiden. Okej nog med dramatiken"

Bilden från www.hammerfall.net

söndag, mars 11, 2007

Veckan som gått...

har varit god. Jag har hittat lösningar på en del saker som trots att de kommer att leda till en del tråkigt jobb (onda blanketter från Skatteverket) kommer att leda till lösningar som gagnar mig i längden och kanske gör mitt liv lite lättare.

Jag har satt en föreningssten i rullning och hoppas att övriga medlemmar förstår att föreningen inte ska bära på mina axlar.

Det känns som att jag kommer att klara av allting. En märklig men njutbar känsla. Undrar vad den kommer sig av? Ökad "gåsfaktor"? Våren?

Har införskaffat en ny skrivare/kopiator/scanner.

Hört av mig till läktingar som glömts i stormvindarna i mitt metalliv.