Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, januari 29, 2009

Ordning

Jag var tröttare än igår när jag kom hem men lite ordning och reda har det blivit iaf. Har bestämt mig för vad jag ska få för belöning när jag fixat iordning. En orkidé. Men jag grubblar på vilken färg. Vad säger ni-vit eller limefärgad?

onsdag, januari 28, 2009

Vardag

Jag känner hur jag långsamt börjar få mer och mer energi igen efter att ha varit nere i en svacka. Jag har börjat ta itu med projektet att få ordning på lägenheten och även om det kommer ta tid så känns det som jag är på gång. Det hjälper också att jag kommer få nya arbetstider som kommer ge mig mer tid på kvällarna och göra mig piggare. Har jobbat efter de redan idag och känner mig imkt piggare när jag kom hem. Hade energi att sätta igång med saker och det kändes mycket gott i själen. Just nu väntar "The Tudors", "Ocean dreams"-rökelse och te innan jag lägger mig.

Gjorde ett fe-test idag. Gillade bilden av min lilla fe med spindel-klänning och blå vingar.


Your fairy is called Gossamer Moonwand
She is the moon goddess's messenger.
She lives in spiderwebbed wonderlands and insect grottos.
She is only seen when the seer holds a four-leafed clover.
She wears tiny black spiders on her dresses. She has beautiful blue butterfly wings.

måndag, januari 26, 2009

Mjukstarts-måndag

Blev softande istället för hårdkör idag men det är okej. Har ju som mål att inte driva mig själv för hårt. Har gjort det viktigaste och bokat vaccinationstid åt katterna. De fick också extra mycket mysidag för min vän kom på besök med kläderna jag köpt tillsammans med henne på Ellos. Pyjamasen var sydd för pygméer men nattlinnet var superläckert.

Veckans måndagsmetal blir en låt jag nynnar på ofta-nästan ofrivilligt. En lyckad korsbefruktning mellan medeltid och metal "Pär Tyrssons döttrar i Vänge" med svenska Falconer

söndag, januari 25, 2009

Söndags-hurra


Det har delats ut priser och utmärkelser till höger och vänster den senaste tiden och det måste uppmärksammas. Goa Wånkan har gett mig en utmärkelse:D Med äran följer uppdraget att lista 5 saker jag inte kan vara utan så vi kör:
Katterna-Visst skäller jag och muttrar om deras hyss, men det skulle vara mycket tråkigare att bo här utan Ozzy och Lucifer (som firade utmärkelsen med lyx-whiskas)
Vänner och fränder-Ni som finns i min närhet och ni som finns på nätet. Vore nada utan er
Musik, med fokus hårdrock-Jag skulle finnas utan hårdrock, men livet skulle vara tristare om jag inte fick energi, njutning och tröst av musiken-och estetiken.
Stearinljus-guldkant på vardagen i sin ädlaste form
Te-vad sjutton vore livet utan te?
De fem härliga bloggare som jag själv nominerar blir, utan rangordning:

Samt ett hedersomnämnande till A touch of evil

Swedish Metal Awards har också gått av stapeln och blev glad när jag fick höra att Sabaton knep "Årets heavy/powermetal" för sin "Art of war".