Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, februari 21, 2009

Saker på A

Joanna på Livsvinst utmanade mig att göra den här. Man tar alltså sitt eget förnamn och ska komma på saker på samma bokstav.1. Vad heter du?: Anna

2. Ett ord på fyra bokstäver: Aria

3. Flicknamn: Astrid

4. Pojknamn: Adam

5. Yrke: Advokat

6. Färg: Aqua

7. Klädesplagg: Aftonklänning

8. Mat: Akacia-honung

9. Sak i badrummet: After shave

10. Plats/stad: Arvika

11. En orsak att vara sen: Avsliten hälsena

12. Något man skriker: Attans bananer

13. Film: Appocalypse now

14. Något man dricker: Absolut Vodka

15. Band: Appocalyptica

16. Djur: Aspfjäril

17. Gatunamn: Askungevägen

18. Bil: Aston Martin

19. Sång: Always will be

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Allsång

Lite kul att det blev så många musikrelaterade svar (aria, allsång, arvika;D)

torsdag, februari 19, 2009

Hallowed be my name

Gick upp klockan 6 fullt frivilligt idag eftersom Hammerfall var med i Nyhetsmorgon. Hann dessutom vara ruskigt effektiv mellan inslagen på morgonen. Hann både sortera tvätt och laga matlåda. Jag muttrade för några dagar sedan att jag missade aftonbladets chat med Joacim Cans men jag fick igen med råge idag. Fick med två frågor i chatten och Oscar Dronjak läste t.o.m upp en av mina frågor i Tv (tyvärr lade inte fyran upp den delen på nätet men jag spelade in det). Han citerade också dikten ångest av Per Lagerkvist. Har tack vare detta varit på gott humör hela dagen-min åsikt om "No Sacrifice, no victory" följer när jag kommit ner på marken igen;D

I övrigt så är jag halvförkyld medan katterna mår okej.
Några högtidsdagar att komma ihåg idag:
Globen fyller 20 år-jag kommer ihåg när den byggdes. Kan vi inte återlansera den goda glassen som kom då?
Jakob Samuel-sångare i The Poodles-fyller fyrtio år. Grattis Jakob. Fortsätt vara den sköna människan du är. Metal-världen behöver karlar som du.
Joacim Cans fyller 39 (ja, jag kom ihåg att gratta honom).

onsdag, februari 18, 2009

Rock n' roll etikett

Läste att Nikki Sixx fått frispel på ett kvinnligt fan som kastat tillbaka en flaska på honom och varit direkt otrevlig. Jag tror inte den stackars tjej vet vad hon gjorde. Det är ju en klassiker att musiker kastar ut diverse prylar till publiken och att då kasta tillbaka dem är som att säga-det här var inte bra. Sedan hade inte jag börjat skrika vad jag tyckte att personen kunnat göra med mitt organ men jag och Nikki Sixx är inte från samma bakgrund. Som skrivet-jag förstår att han blev sårad.

(Undertecknad blir dessutom så torr i halsen av allt sjungande på konserter att jag nästan druckit getblod om jag fått en flaska kastad till mig;D)

tisdag, februari 17, 2009

Nystart

Äntligen står min nya kyl/frys på sin (temporära) plats i mitt kök. Känns, trots strulet som varit, grymt skönt att få det på plats och känslan av att ha en alldeles ny fräsch kyl/frys är lyx. Jag är just nu värsta pedanten och torkar av så fort det kommit minsta droppe vatten någonstans. Har inte satt upp något på kylen-tror inte jag kommer sätta upp så mycket förutom Savage Hearts setlist. Imorgon ska den fyllas på. Just nu känns det som jag har koll på situationen och det blir lite bättre i lägenheten för varje dag.

måndag, februari 16, 2009

Måndag igen

Är trött så jag stupar men veckans måndagsmetal ska in ändå. Världens goaste Icka brukar aldrig titta på mina metalvideor. Idag vete sjutton om hon kommer göra det heller, i och med att jag idag har valt ett bas-solo med Magnus Rosén. Kan vara kul att veta att det var den här videon han använde för att presentera sig när han sökte basist-jobbet i Hammerfall.
*Vet tyvärr inte vad trummisen heter. Är det någon som vet, skriv gärna så kan jag ge honom välförtjänt cred.

söndag, februari 15, 2009

Under isen

Helgen har bjudit på trivsel, kärlek och svart elände. Jag börjar från början...

Lördagen började med att Ravenlord dök upp hos mig och så blev det mys och gos innan vi blev upphämtade för färd till min faster med familj då yngsta kusinen fyller nio (och kan man ju inte kallas lillkusin längre). Vi bjöds på öl och god smörgåstårta som farmor lagat. Jag trodde faktiskt den var bagerigjord-så snygg var den. Efter det kaffe/te och tårta såklart. Kusin blev jätteglad för den metallicfärgade muggen jag köpte på Lagerhaus-faster sade att hon tror hon kände sig lite stor.

Vi hann se lite av schlagern med bl.a. H.E.A.T. De har ryckt upp sig sedan jag såg dem live och jag gillade deras låt så Globen var välförtjänt.

Efter familjeträffen kröp jag och Ravenlord ner i ett bad. Hade köpt min favoritbadbomb Big Blue till oss och det var jätteskönt.

Idag hjälptes vi och pappa åt att bära ut mitt kylskåp eftersom jag får mitt nya levererat på tisdag. När det var uttaget visade det sig att det är insatt med en fals (en gammal teknik som inte används längre, jag bor i en 50-talskåk) så mina mätningar är åt skogen-det nya är 5 cm för brett. Det kändes lite som droppen som bägaren att rinna över men båda männen närvarande tröstade och stöttade att de hade gjort samma grej-så nu får mitt nya kylskåp stå i motsatt hörn tills pappa och jag slitit ut skåpet¨kyl/frysen stod . Det är som sagt tungt men jag jag försöker hämta styrka i att det otäta, isiga eländet jag hade förut är ute ur mitt liv.