Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 05, 2010

Fredagsmys

Har tagit en liten paus i arbetet med att fixa till min lägenhet. Gårdagens jobbdag var tuff men jag överlevde. Det kräva mycket "metal-attityd" för att kunna jobba med en kollega som andas ut negativ energi som vi andra andas ut koldioxid och vet alltings pris och intets värde (så egentligen är det ju henne det är synd om och inte mig). Idag är det dock ledig. Ravenlord kommer över och jag ska svänga ihop en tacopaj. Håller på att göra fint här hemma-byta ut färger så det passar med den nuvarande sinnesstämningen. Helt tipptopp blir det inte idag men det kommer en bit på väg.

I och med att jag inte har någon bok att läsa nu så har jag börjat läsa alla tidningar jag inte hunnit/tagit mig tid att läsa under vintern. Och självklart boken jag vann som jag nämnde i förra inlägget. På Ztizzes begäran så kommer det en recension när jag är klar(har dock bara hunnit till Bruce Dickinsson ännu).

Det har varit en vecka när det för en gångs skull kommit trevlig post. Igår trillade 3 av skivorna jag bestämt ner i psoten. Båda Northern Kings och Sonata Arcticas senaste. Nu saknas bara Rickard Söderberg- "Castrato arias: uncut edition"

Inser att detta inlägg blir nästan irriterande positivt men kan man känna annat när det är vinter-men med en liten liten smak av vår i luften. Brukar inte ge så mycket nyårslöften men såhär i nystartstid så känns det som att jag börjat göra saker som ger mig energi och ge lusten och glädjen lite mer plats.

Det är inte slut på veckan (jobbar hela helgen) men dags för fredagsmys är det.

onsdag, februari 03, 2010

En ganska rockig onsdag

Arbetsdag. En effektiv sådan. Mindre effektiv när jag kom hem trots att jag sov gott inatt. Läste min senaste "Sweden Rock Magazine". En del intressanta artiklar, bl.a. om W.A.S.P och vad som egentligen hände. De har en kul tävling också. En privat spelning med Sabaton-komplett med efterfest. Hade gärna varit med om inte tävlingen krävt att du bor i eget hus-kan ni höra mina grannar dra en lättnadens suck?

Boken jag vann kom idag-"The 100 best and absolute greatest heavy metal albums in the world. ever" Ska bli kul att bläddra igenom den. Dock värmer det mitt hårdrockshjärta att både "Legacy of kings" och "Once" två personliga favoriter fått plats där. Ska bli intressant att läsa vad boken har att säga om varje album-och passa på att njuta av alla läckra omslag.

måndag, februari 01, 2010

Ännu kallare fiskköp

Fastnade i en timme på stationen igår när jag skulle hämta fisk i de södra provinserna. VAr inte orolig för mig, jag hade dunjacka och varma sockor, men fiskarna. Kom dock hem till slut och alla fyra fiskarna överlevde så jag är fundersam på om det verkligen är Pseudotropheus socolofi jag köpt och inte ishavstorsk. Har inte döpt fiskar på länge men de här fyra har fått namn som anknyter till kyla: Mr. Freeze, Stone Cold, Winterheart och Kholdstare. Mina buskatter tycker också det är skoj med nya fiskar och fäktar vilt med tassarna eller sitter vid akvariet som tända ljus.

Apropå katter träffade jag en underbar lite kattunge (blandning av maine coon, birma och somali) när jag bytte tåg som gav mig ett välbehövligt leende. Att han var en mycket liten katt i en mycket stor värld bekom inte honom. Han frös dock så matte hade honom innanför kappan.

Förra veckan var en rörig vecka så det känns skönt att den är slut. Den här veckan kommer nog bli bättre. Den har börjat bra med bokvinst, yoga och Sonata Arctica är veckans band på metalfromfinland.com. Enda smolket är att jag förlorade en auktion på Tradera som jag trodde jag skulle vinna. Men har en annan på G som jag verkligen hoppas på.

Veckans måndags-metal hade jag aldrig hört talas om innan jag kollade på Youtube idag. Det var Youtube som rekommenderade det (ett av få där det verkligen lyckats). Är stort fan av Nordman sedan jag var 13 så Youtube trodde jag skulle gilla detta, Finska bandet Ensiferum förstärkta med färöiska bandet Tyrs vokalist sjunger "Vandraren"