Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, mars 06, 2009

Njutning

Tack vara Raz så fick jag höra Sabaton på P3 Live igår. Tack mycket Raz! Nisom missade behöver inte gråta. I ungefär 4 veckor till kan ni lyssna på det här. Minnena från 4/10 kom tillbaka och när jag lyssnade på den fantastiska live-versionen av "Light in the black" så kände jag att allt löser sig.

Om ni lyssnar på klippet ovan och hör "Primo victoria" tycker jag ni ska skicka en tanke till 18-årige Joakim, vars väg tillbaka ni kan följa i bloggen Jörgenomjoakim. Den är underbart skriven, med optimism och stor integritet. Jag brukar läsa den när jag irriterar mig på i-landsproblem och inser hur bra jag har det. Dessutom är Joakim en fellow rocker och en riktig krigare. Senaste inlägget visar hur mycket musiken betyder. Tänk på det nästa gång du klankar ner på någons musik.

torsdag, mars 05, 2009

Vacker på sitt sätt

Här är världens fulaste katt
Här är världens fulaste katt


Hittade det här klippet på katten "Ugly". Jag tycker världens fulaste katt var överdrivet. Han har ju karaktär och smäller högre än att bara vara bildskön. Dessutom är alla katter vackra på sitt vis. Kanske brinner lite extra för udda katter genom att min Ozzy föddes enögd. Trots detta är han världens goaste katt och jag skulle inte byta honom med alla champions i världen.

tisdag, mars 03, 2009

Eko

Suk, man börjar känna sig piggare psykiskt och börjar en begynnande förkylning göra sig påmind. Nåväl-tid för krig mot den igen. Kan Jang åt folket!

Har blivit utmanad av inspirerande Vegomamman att skriva lite om vad jag gjort för miljö- och klimatsmarta val ochvad jag kan göra för bättre. Hoppas jag kan inspirera, för det är det som är tanken, inte att ge dåligt samvete. Vet inte vem som sade det men det är sant; Du kanske tycker din insats är en droppe i havet, men havet består ju av droppar.

Saker jag gjort bra

  1. Jag prenumerar på Ekolådan och hjälper därmed till att ge ekologiska odlare en stadig inkomst och avsättning
  2. När jag köpte ny pyjamas nyligen valde jag en i ekologisk bomull
  3. Alla rengöringsmedel jag använder hemma är miljömärkta
  4. Jag handlar kläder second hand och försöker att lämna hela kläder jag tröttnat på vidare

Saker som kan bli bättre

  1. Jag skulle kunna bli mer noggrann vilka ljus jag väljer
  2. Det finns potential att minska energiförbrukningen här hemma lite till(grenuttag med strömbrytare åt mig)

måndag, mars 02, 2009

Back in black

Tack för alla goa kommentarer:) Jag känner att jag mår bättre nu. Ägnar mig åt mig själv, buskatterna och lägenheten. Inget jobbpass förrän på onsdag.

I helgen var jag hos Ravenlords familj i Gnesta. Jag har inte träffat dem förut men det gick bra och det känns jätteskönt. Hans mamma är superhärlig så jag hoppas vi ses igen ganska snart. Ravenlord var också söt och gav mig en förpackning Yogi-te TulsiMint (min favorit), bara för att han älskar mig.

Det blev mycket nya ansikten i helgen. Förutom Ravenlords familj mötte jag en supergo nätvän som numera kan räknas in i ordinarie vänkrets. Vi tog en shoppingtur ihop och jag investerade i mitt första eko-plagg. En svart pyjamas.

Veckans måndags-metal blir Sabatons "40-1".