Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 16, 2013

Sensommaren

Detta med att vänta på telefonsamtal. Jösses i Brommaplan vad det täpper till energin, i alla fall min energi. Jag blir sådan att jag blir handlingsförlamad. Ibland slår det dock åt andra hållet. Då gör jag saker som det vore jättejobbigt om det ringde mitt under. Slår aldrig fel. (Tips till er tjejer, det fungerar på röda veckan också).

Min blogglust har varit lite på semester senaste tiden. Sedan kan det bero på att Goron har varit här mycket och då spenderar jag hellre tiden med honom. Kan säga att nu börjar jag vädra nystarten som kommer i augusti. Många tycker att detta är en deppig tid när sommaren är slut, men jag tycker att det är lite skönt-känslan av lite sensommar kvar och ändå börjar rutinerna komma tillbaka. 

Har haft en liten dipp i humöret, sådant kan ju hända när man slappnar av, men börjar långsamt komma tillbaka. 

tisdag, augusti 13, 2013

Tenacious D-eller Gröna Lund-paradoxen

I förrgår försökte jag och Goron gå och titta på Tenacious D på Gröna Lund. Det tänkte 22.000 andra personer också. Problemet-Gröna Lund rymmer bara 17000. Så redan 17:00 stängde entrén. Vi tittade på varandra och bestämde oss för att åka hem. Goron, som varit fan sedan 2004, var besviken och jag led faktiskt lite mer med honom än mig själv.

På väg hem diskuterade vi Gröna Lund som konsertställe. Som jag ser det är det som gör det kul att på konserter där ironiskt nog samma saker som gör det jobbigt. Det är en gammal scen där publiken ofta består av andra människor än de som i vanliga fall ser bandet. Det är härligt att se 6-åriga Hammerfall-fans se bandet för första gången =) Nackdelen är just att scenen är gammal och utrymmet framför den inte är gjord för 17000 entusiastiska fans. Entrén är heller inte gjord för köer. Trots allt vore det synd om konsert-verksamheten upphörde. Det är kul för både fans och band att se sitt favoritband/stå på samma scen som legender.

Här kommer alltså några alternativ hur Gröna Lund kan göra för att se till att framtida konserter ska bli smidigare

  • Skapa ett "Konsert-kort" som kostar mer än Gröna Kortets 220 kr men i gengäld ger en egen entré och förtur i kön. Jag skulle betala det om jag var garanterad att komma in.
  • Skapa en egen kö för de som har Gröna kortet. Att låta dem som köpt Gröna Kortet köa samtidigt med de som ska betala fram till sista metrarna är vansinnigt. Skapar irritation i båda leden och irritation i folkmassor är aldrig bra.
  • Bestämma sig för vilken ben man ska stå på. Antingen är man att ett nöjesfält, eller så är man en konsertarena. Att ha salsadans, åkattraktioner och ett stort band samma dag är kanske inte en en lysande idé. Globen är t.ex. en handbollsarena, en ishockey-rink och en konsertscen, men jag har ännu inte hört att de har försökt göra det damtidigt.
  • Fundera lite på vilka artister de kan hantera innan de bokar. Det är möjligt att Gröna Lund är fel forum för artister som drar vanvettigt mycket publik. De passar bättre på "riktiga" konsertarenor.
Har du varit på konsert på Gröna Lund? Har du några tankar?

söndag, augusti 11, 2013

Till Kolmården-utan att bli inlåst ;) *bildbomb*

Världen börjar antar något klarare färger-även om jag bitvis har varit trött första semesterveckan. I förrgår så tog jag och Goron och åkte till Kolmårdens Djurpark. Tillsammans, bara han och jag. Vi gillar båda två att titta på djur så därför passar det som hand i handske. Jag hade dessutom inte varit där sedan Göran Persson var statsminister, men har många fina barndomsminnen därifrån så det var kul. Att åka tillbaka till sådana ställen kan vara vanskligt men den här gången blev det bara bra.

Jag har alltid uppskattat djurparker, men har blivit lite mer kritisk med åren. På Kolmården har dock djuren det bra vad jag kan se. I den bästa av världar skulle djuren kunna vara fria och inte behöva djurparkers insatser, men i den värld vi lever i behövs dem. Vissa djur, som visenten och davidshjorten, existerar i frihet resp. överhuvudtaget tack vare djurparker.

På en punkt är Goron och jag ruskigt lika. Går vi på djurpark vill vi se alla djur-från små fiskar och sköldpaddor till elefanter. Många spännande djur såg vi också. Vårt sätt att säga att vi uppskattar ett djur är att säga att vi vill ta hem det. Så jag fick (på skoj) förklara för Goron att hans katter nog inte skulle uppskatta sällskap av en nubisk get eller elefantkalv, och han fick övertala mig att det blir jobbigt att ha 8 svarta minigrisar eller eketorpssvin i lägenheten. Det är inte svårt att uppskatta en prickig gris =)

Bevis för hur mysigt vi hade, inte ens regnet kunde rubba vårt goda humör.En kärrsköldpadda som simmade fritt i en damm. En gång i tiden fanns dem ända upp i Danmark och Sverige.


Det är läckert att se trubbnoshörningar ströva omkring på en savann bland svenska tallar.


Den redan berömda elefantkalven (född 27/7) strövade omkring och upptäckte stora världen och tyckte att allt var spännande innan han somnade. Extra fint, det är inte mamma han sover under utan den andra honon i den lilla flocken. Man skulle kunna kalla henne gudmor :)


I dammarna runt aporna simmar både gräskarp och vanliga karpar. När jag tog en bild på den här skönheten skrattade Goron och sade "Du åker till Kolmården, betalar 400 kr i entré och tar kort på en fisk du kan se i den lokala zoo-affären" Jajemän, sådan är jag =)