Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, november 21, 2013

Jag är konvalescent och lite vemodig julfuskare

Konvalescent är ett fint ord. Det har jag tyckt ända sedan jag lärde mig det ordet i Bamse som liten. Det är där jag har varit denna veckan, på väg mellan förkylningens träsk och friskhetens frodiga skog. Har jobbat, helt enkelt för att energin har funnits, det är bara min röst som är en kraxande kråka. Tyvärr bestämde sig förkylningen för att ta med sig humöret också. Har varit vemodig, tvivlat på mig själv och dessutom känslig.

Orsaken till vemodet tror jag är det tråkiga grå vädret. Vädret är sådant att det får mig att minnas denna period förra året, när mormor gick bort, då det fanns människor som trodde att det var okej att behandla mig hur som helst (tips till alla människor-det är aldrig okej att behandla en annan person hur som helst) och en period i mitt liv då jag kände mig väldigt ensam. Det kommer att krävas mycket arbete för att påminna mig om att den perioden är över, för nu är jag inte ensam. Så långt ifrån ensam.
Jag kommer att återkomma till hur mitt liv har förändrats till det bättre i ett senare inlägg.

En sak jag gör med berått mod för att muntra upp mig själv är att julfuska. Ja, ni hörde rätt, jag julfuskar i år. I och med att jag kommer att arbeta julafton i år och förra julen blev som den blev så tänker jag att i år ska jag köra på vintermys istället-låta det vara mysigt länge.

Nu är ni kanske nyfikna på vad jag har julfuskat med? Inte så farligt som det låter, jag har druckit beställt julteer och så har jag ätit skumtomtar. Julpynt och sådant väntar till första advent =)

söndag, november 17, 2013

Så kommer en förkylning

Som jag skrev i förra inlägget så har jag varit trött och lite off den här veckan. Det fick sin förklaring på fredagen när jag vaknade upp med en förkylning. Den, i kombination med träningsvärk från det fantastiska träningspasset på torsdagen, fick det att kännas som att jag var gjord av sten. Naturligtvis blev det inget arbete den dagen. Nu kanske en del skulle säga "Oh, så skönt att slippa jobbet" men jag kände inte så. Jag var besviken. Besviken över att vara förkyld, inte få runda av arbetsveckan och få ha massor av energi till helgen. Tursamt nog hade jag Goron som kunde påpeka att hälsa är det viktigaste och att det är oflyt, inte en kosmisk konspiration.

Lördagen kom med en ljusning. Hade inte lika ont längre. Dock fortfarande trött så det blev en lördag sittande i soffan och spela "The Legend of Zelda: Twilight princess" med Goron. Framåt kvällen blev det soffan och "The Hobbit" som jag nyligen köpt.

Idag har jag mått bättre. Varit hes men min bedöming är att jag kommer att kunna gå och jobba imorgon. Lite vemodigt dock när Goron åkt hem dock. Men skönt, för trots att vi båda har varit lite slitna och trötta så har vi hållit ihop. Vi har snackat ihop, och detta är en tärande period på året för oss båda, men vi ska fixa det tillsammans. Min plan är att göra någonting bara för välmåendet varje dag, om det så bara är att dricka en mugg örtte eller att smörja in min kropp kärleksfullt med kroppssmöret istället för att gnugga in det som att jag marinerar en skinka (ja, sistnämnda har hänt).