Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, februari 23, 2006

Hjälp jag är en fisk!

Agnes har gett mig ämnet i Bloggstafetten "Den här fisken skulle jag bli om jag förvandlade mig". Det var många firrar som kom upp i huvudet men till slut bestämde jag mig för :

Hammarhajen.

Motiveringen är att hammarhajens kropp är som min egen-udda men den är bra. Hammarhajens underliga huvud är byggt som det är för att de gropar som känner av elektriska ält som alstras av muskler i rörelse ska få större spelrum. Tidigare så hadé man ingen förklaring till huvud utan kallade den bara för konstig. ´Jag har som viktväktare äntligen börja sluta fred med min kropp, dess form och brister (har bl.a en liten balansstörning). Så därför hammarhajen.

Och så en sak till: hammarhajarna ger varandra "lovebites" när de parar sig. Det är mkt nära min inställning till kärlek-jag gillar grabbar som ger mig lite motstånd och inte bara stryker mig medhårs, lägger huvudet på sned och tittar sammetsögt.

Då så, då är det dags att lämna vidare stafettpinnen till deep.edition och ämnet är "Fem skäl till vardagslycka"


onsdag, februari 22, 2006

Det karpar till sig

Hälsade på mormor idag och för första gången så har jag lyckats gå därifrån och både känna mig nöjd och ha pointsen i balans. Det känns jätteskönt att jag klarade av det. Har också lyckats hitta ett bröd som jag inte överäter. Osötat grovt rågbröd, sådant som man nästan tjänar bonuspoints på att tugga, är jättegott och min grej från och med nu det enda bröd jag kommer ha hemma. Ruggigt gott och dessutom billigare än det vita=) Känner mig motiverad att kämpa nu. Kilona ska väck.