Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, december 16, 2013

Då får väl världen forsa lite då

Det har varit en långsam måndag idag. Det kändes lite som om världen forsade och jag inte hängde med. Efter att ha tagit en dusch och lagt en hårinpackning så vaknade jag till lite och tänkte att "Idag får världen forsa lite". Den klarar sig om jag inte forsar med just idag. Denna vecka kan bli tuff, så då är det dags för Plan PP-planera och prioritera.
Här är planen:

  • Fixa de potentiellt tunga passen på jobbet
  • Hålla lite koll på Lucifer så att jag ser att han mår bra
  • Eventuellt få lite annat gjort när de två punkterna ovan är klara
En positiv sak med den här lugna morgonstarten är att jag inte är så eftermiddagstrött som jag brukar vara innan jobbet. Det kan nog vara en sak att ta med mig under denna vecka. Denna vecka får vara en morgon av långsam start. 

söndag, december 15, 2013

Tuff helg

Den här helgen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag ska berätta hur den trots allt blev.

Jag börjar med det viktigaste-Lucifer mår bra och är hemma. Han har fått specialmat att äta och vi ska göra ett uppföljande ultraljud om sex veckor. Det roliga är att han har varit jättekelig på djursjukhuset och ville inte ens gå in i buren utan bara kela. Men det är uppenbart att han tyckte att det var skönt att komma hem och mysa i mattes säng och med kattkompisen Ozzy.

En sjuk katt betyder omkastade planer och väntan vid mobilen. Vi hade planerat ett julmingel hos Kreativi på fredagen, som var mycket förstående. Men efter att vi fick att Lucifer skulle bli kvar på sjukhuset till dagen efter så vi hann dit. Det var mycket trevligt, jag fick äntligen dricka årets första glögg och dessutom gav hon oss en demonstration av aloe vera-produkterna hon säljer. Jag köpte en värmande lotion som hjälper mot värk. Provade den idag och den hjälpte mycket.

På lördagen fick Lucifer äntligen komma hem. På grund av tidpunkten så blev det att hämta hem honom och sedan stressa till jobbet. Hann inte ens få med en matlåda. Dessutom blev det en sådan kväll som kräver mycket energi så det och alla spänningar som släppte gjorde att när jag och Goron åkte hem var jag trött och nästan lite illamående. Det löste sig dock med ekologiskt örtte, mineralvatten och en god natts sömn. Om ni vill höra hur det lät i min skalle efter jobbet kan ni lyssna på följande klipp.
Idag var bättre. Jag och Goron drack glögg med min familj. Det var första gången de träffades och det gick bra. Min faster med familj berättade om att de tänker fira alternativ jul och ha saker de gillar på julbordet istället för traditionell julmat som de inte är så förtjusta i. Jag gillar den tanken, för det viktiga med julen är ju gemenskap och som min farmor sade så klokt "Det är ju inte som det alltid har varit". Attans att jag inte får delta i detta pga jobb.

Veckan avslutades med en ny sak jag har lagt in i mitt liv, veckans välmående. Det innebär att jag varje vecka gör något som jag planerar in som bara är roligt eller skönt. Denna vecka blev det ett bad, med min favoritbubbelbit Happy. Den färgar vattnet i den vackraste turkosa färg jag vet.

Kommande vecka har jag inte hunnit planera in något. Har du något tips?