Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 13, 2008

Skäms Larz-Kristerz!

Dansbandskampen i tjänsten igen. Denna gång var jag förberedd redan innan på låt-misshandel. Till och med min kompis som kallar sig dansbandsnörd med stolthet var upprörd av Larz-Kristerz val av låt "Sweet child of mine" och det blev precis lika gräsligt som jag trodde. Dock lät de sin vanliga sångare vila och lät istället keyboardisten sjunga-inget lyckat val för han sjöng bara med halsen och fokuserade på att gapa så mycket som möjligt istället för att förmedla textens känsla. Dessutom så hade de dränkt hela arret i smetiga dansbandskeyboards-som att hälla beanaise-sås på sushi. Återigen har Larz-Kristerz gett sig på musik de inte klarar av. Vad är det för fel på att nöja sig med att spela dansbandslåtar och kanske lite pop och schlagercovers? Och varför inte våga sig på ett arr som vågar vara lite subtilt, stilrent rent av skört ibland istället för att dränka allt i klämkäckhet och keyboards? För mig var droppen när den andre kyboardisten ställer sig och slänger ut med armarna och ler-mitt i denna text om kärlek så ren och oskyldig att den gör ont. Morr! Som musikälskare dör något i själen när man hör sådant här.
Här får ni lyssna på "Sweet child o' mine" som den ska låta, med Axl på sång och Slash rena vackra gitarrsolo som inledning

fredag, december 12, 2008

Klar med klapparna
En dag full av ös. Har varit på gående fot hela dagen. Började med Shock, där jag köpte julklapp till min näst yngsta kusin (ett par döskalleörhängen) och passade på att unna mig en ny hatt. Betedde mig som en nyklippt när jag fått på mig hatten-stannade till vid speglar och skyltfönster och spanade in mig. Känns mycket mysigare med hatt än mössor oach kepsar.Hade dessutom en kul diskussion med personalen om julmusik och tatueringar.


Vidare till Panduro där jag köpte material till julklappar, vidare nerför kungsgatan till LUSH för investering i sista julklappen och sen till mormor där jag spenderade ett par timmar innan jag åkte hem-hängde av mig kassarna och sedan gick direkt till farmor (vi bor på paralellgator) där hon, jag och pappa åt middag innan han åker till skåne.


Som helhet en mycket positiv dag även om det varit mycket. Trodde det skulle vara mer folk på stan än det var men det är skönt ändå att vara klar. Visserligen massor av pyssel att göra nu och massor av jobb men är positiv ändå


Bild från Shock.se

onsdag, december 10, 2008

Vardags-glamour


Ledig dag och jag beslutade mig för att ta mig till IKEA tidigt för att slippa horder av människor som börjat gripas av december-stressen. Jag kom iväg och det var perfekt tid. Det var lagom mycket människor och de flesta är lugna. Unnade mig att sätta mig på caféet först och dricka en cola light och äta en morotskaka. En perfekt start-dessutom känns det som hemma för de har likadana soffor som jag har hemma i caféet. Vidare till köks-avdelningen där jag köpte nya bestick-jag tycker det är lite alvisk Nightwish-känsla på dem. Det blev också två dukar (en vit och en röd) en förpackning doftande värme-ljus (äpple-kanel) och ett snyggt svart ljus. Uppiggande:)

Kikade lite på Nobelfesten när jag var hemma. Japp, inte så metal men ibland så är det skönt med lite klassisk traditionell glamour (förövrigt en av två bal-liknande tillsätllning jag kan tänka mig att närvara på). Har dessutom inspiration inför min glögg den 21:a-mycket att göra inför jul men det ska bara gå!

*Bild från IKEAs hemsida

måndag, december 08, 2008

På Västfronten intet nytt...

...och här har det inte hänt något värt att skriva hem om heller. Har fått höra att Sabaton och Bullet ska vara förband till Hammerfall i mars och det är ju aldrig fel men det räcker ju inte till en hel bloggpost. Så jag går direkt på veckans måndagsmetal-Attero Dominatus med Sabaton

söndag, december 07, 2008

Kärleken och Döden

Jag har haft en intensiv helg som innehållit just kärlek och död. Jag börjar från början;

På fredagen begravdes min farfar. Familjen hade rest från när och fjärran för att närvara. Begravningen blev en fin ceremoni med musik och dikter som anknöt till båtar och hav. Mest imponerad var jag av min 12-åriga kusin som läste en dikt i kyrkan. Gissa vem som fick en stor kram av mig efteråt. Till kyrkkaffet satt alla vi 6 kusiner tillsammans och det händer inte ofta. Trevligt att se dem igen. Efter kyrk-kaffet så samlades familjen och åt soppa tillsammans. Det blev en lång och mycket trevlig kväll.

På lördagen så åkte jag in till stan och träffade min Ravenlord. Var inne på Centralen innan och insåg att en lördag i december är helt fel tid att befinna sig på Centralen. Köpte iaf te, balsam och deo (man ska inte snacka sk*t om Lush när jag är där. Var nära att morra åt två gnälliga kärringar som klagade på den starka doften). Stackars Ravenlord var försenad pga Salem och ganska grinig efter att ha lekt sardin. Men en stor kram senare så var han lugnare och gladare. Vi gick på bio och såg "Quantum of Solace" Helt okej film men lite intensiv i början. Dock helt rätt film efter fredagen med mycket känslor, människor och sorl. Då är det skönt med en rejäl actionfilm. Vi åt en medelmåttig pizza på en lokal pizzeria innan vi gick hem och såg "Stjärnor på is" Hade det väldigt skönt när jag låg i hans knä med Ozzy på ryggstödet och Lucifer i våra knän och båda katterna kurrade.

Idag följde jag min älskling till tåget och sedan har det varit lugnt. Provade Blossa 06 men den var alltför kärv för min smak.

Det var Finlands nationaldag igår och jag bloggade inte. Brukar alltid på frågan "Vad har Finland givit oss?" svara Nightwish, Sonata Arctica, Lordi, Altaria, Charon etc. Så som tröst till alla finländare så kommer här Marco Hietala sjungande en mycket berömd julsång...