Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, december 25, 2009

Jul, jul, strålande jul

Så har julafton och juldagen passerat. Julafton började med mys i soffan och DVD (fick "Catwoman" i julklapp av Ravenlord). Det var första gången Ravenlord och jag firade jul tillsammans och det var mysigt. Det var komplett familjejul med julbord, Kalle Anka och julklappar. Vi hade mycket trevligt-trots eller snarare tack vare att det inte var så många spikraka familjeband runt bordet. Kvällen avslutades med högläsning.

Idag har det varit vila och tvättstuga som gällde. Det var en jultradition i min familj att alltid ta det mycket lugnt på juldagen-min mamma hade nämligen leksaksaffär under min uppväxt och var helt slut efter julrushen. Har försökt att vårda denna sed men på senare år så har det varit svårt att hedra den eftersom jag ibland jobbat på juldagn. Hysterica spelade i Sumpan ikväll men jag hoppade det denna gång. Upptäckte dock en annan begåvad musiker idag i "Nyhetsmorgon" Rickard Söderberg-operasångare. Jag är ingen opera-människa men min morfar var operafantast så jag har fått min beskärda del av opera och brukar också hävda att opera-fantaster och hårdrocks-fantaster har mer gemensamt äv många (inklusive de själva ibland) förstår. Men Rickards tolkning av kastrat-arior fick mig att fastna. Att han är engagerad i miljö- och HBT-frågor gör ju inte saken sämre. Vill ni lyssna på intervjun så kan ni klicka här men en av ariorna får ni njuta av redan nu.

Passar också på att gratulera min husgud Tuomas Holopainen från Nightwish som fyller 33 idag.

onsdag, december 23, 2009

God Jul

Jag vill bara önska alla mina bloggläsare en God Jul för det här blir sista blogginlägget innan julafton. Så ni inte ska sakna mig bjuder jag på julmusik-Marco Hietala med "Ave Maria"

*Pustar ut*


Kan meddela att det står bra till med mormor. Det var inte så illa som vi trodde. Var dock på fötterna hela dagen igår men det enda julklappsärendet nu är att slå in dem.Tänker i år ta inspiration av inslagningen jag gjorde till mina alv-vänners bröllop. Det här kommer bli bra-jag är just nu trött, halvsnuvig och lägenheten ser ut som kriget men jag kan sova, det finns Kan Jang, Sinova och massor av huskurer och lägenheten kan städas. Känns så skönt att mormor är okej.
Jag bjuder på en fin och lite annorlunda julsång-"Det lyser en stjärna" med Arvingarna-för nu på julen är det ju tanken att vi ska försonas med varandra.

söndag, december 20, 2009

I feel the time is catching up with us

Helgen har varit väldigt blandad, känns som jag levt på flera nivåer. Å ena sidan är jag väldigt glad för Ravenlord ska fira jul med mig och min familj i år-det är första gången jag tar med en pojkvän till familjens julfirande så det känns pririgt och samtidigt väldigt fint. Å andra sidan så har jag fått mindre bra besked om mormors hälsa. Inte för att det senaste egentligen gör saker så mycket värre men det känns så definitivt. Har våndats över det men nu känns det som jag har kontroll över det. Mormor och jag tar oss genom det här tillsammans-och jag har ett solitt stöd i ryggen i form av Ravenlord och mina vänner-både bakom skärmen i och verkliga livet.

Tänker på konserten med Sonata Arctica i veckan, när Tony presenterade låten "The last amazing grays" som just handlar om att familjemedlemmar du alltid sett som starka börjar bli gamla och grå-och en dag är det du som leder flocken. Kände redan på konserten att den låten var riktad till mig-och det kändes skönt att höra en sång om något som upptar mina tankar. Mindre ensamt.