Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 30, 2008

Bakframgång!

Kan meddela att första surdegsbrödet "Basbröd blå blom" blev mkt gott:) Har tyvärr redan hunnit skära upp det så ni får inte se hur fint det var

torsdag, augusti 28, 2008

Vem ska bestämma?

Läste i Aftonbladet om hyresrättsägare som fått böta när de flyttar eftersom de inrett personligt. Eftersom jag är inredningroad och har en ganska ovanlig smak så berör det här ämnet mig. Tycker svenska hyresrätter ofta är tråkigare än döden och vem bestämmer egentligen vad som är god smak? Det sägs att lägenheten ska vara acceptabel för kommande hyresgäster-men vem bestämmer det? Jag har t.ex. väldigt svårt för klassisk blond inredning, höll på att kräkas av alla home-stylade vita lägenheter jag såg när jag letade efter min nuvarande lägenhet. Tror vi alla skulle må mycket bättre om vi fick lite mer frihet att fixa till hyresrätterna som vi själva vill. Nu bor jag i bostadsrätt och där får jag tack och lov göra nästan vad som helst-men man ska inte behöva köpa sin lägenhet för att få det.
För att parafrasera Kvik-alla har rätt till ett stålblått kök:)

Ozzy mår bra:)

Har varit hos veterinären och kollat Ozzys tänder. Det var ingen fara med tandstenen utan en lindrig inflammation i tandköttet som botas genom gnuggning med mjuk tandborste. Han lider alltså inte av det. Känns skönt att slippa söva honom i onödan.

onsdag, augusti 27, 2008

Like the phenix I rise

Idag började med känslan av att det skulle bli jobbigt idag. Har lyckats boka in mig på grejer varje dag denna dag men så bestämde jag mig för att bara göra allting. Åkte alltså iväg till Clas Ohlsson, detta förträffliga ställe, för att fixa en spännrem. Hann få tag i lite te också. Väl hemma spände jag fast kattburen i shoppingvagnen (Ozzys tänder ska kollas imorgon) och det gick bra. Det kändes skönt att ha allting klart inför imorgon. Jobbet gick bra-jag kände att jag hade koll och ork och fick allting gjort.

måndag, augusti 25, 2008

Reality check

Tillbaka till jobbet. Gick ovanligt bra och kände att jag fortfarande har koll på vad jag pysslar med. Även om det kommer ta ett par dagar innan jag vänjer mig.

Första matningen av surdegen gick också bra. Hoppas kunna göra första brödbaket i helgen.

Veckans måndagmetal blir från vårt östra grannland. Brother Firetribe feat. Anette Olzon "Heart full of fire"

söndag, augusti 24, 2008

Elvish medicine

Var seg imorse av diverse skäl. Gav mig dock som planerat iväg till min alv-influerade väninna som inledde med att bjuda på chili sin carne och visa sin mycket söta lilla lilla arbetsdator. Som den hedersalv hon är beslöt hon att kurera min trötthet och fråga därför om jag ville ha te. Efter en mugg av den ädla drycken vakande jag till och vi tog en tur i det lokala köpcentrumet. Hjälpte till att handla och båda imponerades och gladdes vi åt det ökande sortimentet av ekologiska produkter. Vi var också inne på Panduro där min metal-Ernst vaknade till igen eftersom en lampslärm hemma hos mig ska dekoreras.

Väl hemma var vi ganska hungriga så vi svängde ihop en mumsig vegetarisk pastasås och tillhörande spaghetti. Vi var sugna på ngt mumsigt så vi svängde ihop en kladdkaka (den märktiga varianten med mycket kakao och hackad mörk choklad) och delade den systerligt. Därefter fortgick kvällen med sköna diskussioner om bl.a. alvisk genetik och planer på att ställa upp i Idol framförandes "The moon song", så dålig att den är rolig. Den här dagen är precis vad jag behövde.

Nu är min semester slut men det känns inte så illa. På ett sätt är det skönt att få vardag igen och komma igång. Har dessutom mycket skoj att se fram emot