Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 14, 2009

Sensommar-kväll

Sista förberedelserna inför morgondagens bröllop-lackar naglarna och när de är klara så ska nageltatueringar med brudparets kinesiska zodiak-tecken på. Klänningen är redo, sjalen redo och håret ska sättas upp. Jag ser fram emot detta-det är första bröllopet där det är min egen vänkrets (har varit på familjebröllop och vänner till familjen tidigare), det är två av mina underbara alvvänner som gifter sig och dessutom är det min första riktigt stora, mer formella fest tillsammans med Ravenlord. Känns fint. Känns som den vackraste avslutningen sommaren kan få-för sommaren lever ännu, även jag kände lite höstfeeling i vädret idag. Så både sommarälskare och höstälskare kan vara glada.

Les Paul död

En av skaparna av den berömda Gibson Les Paul-gitarren, Les Paul, har avlidit 94 år gammal. Jag lyfter på hatten och hoppas att han får vila i frid.

torsdag, augusti 13, 2009

Lugnet före stormen...

Två aktiviteter som stressade mig har fallit bort. Den ena genom omständigheter som inte jag rådde över, den andra valde jag bort själv. Appocalyptica spelar ikväll på Gustav Adolfs torg-jag har bestämt mig för att inte gå dit. I prioriteringen mellan bra finsk metal gratis och en god natts sömn tog jag det sistnämnda. Det har inte varit så skoj de senaste dagarna men igår vände det när Vapensyster hjälpte mig färga håret igår-nu är det precis så mörklila och snyggt som jag vill ha det. Såg också den söta men ruskigt flummiga filmen "Dragonhunters" (rekommenderas).
Imorgon väntar sista arbetspasset på fyra dagar samt nagelfix.

måndag, augusti 10, 2009

Ny vecka

En ny fullbokad vecka. Har en enda kväll hemma-och då lär jag ha fullt upp med att fixa naglarna inför bröllopet. Idag hälsade jag på mormor efter jobbet-det fungerade bra (brukar hälsa på henne på lediga dagar)och det var skönt att göra det-var i obalans igår men idag är jag tillbaka igen. Det känns just nu som om allting kommer fixa sig.

I fredags fyllde min ende manlige kusin 20 och idag fyller min nästa äldsta kusin 24 år. Attans persilja så krockar hennes fest med bröllopsfirande. Kan någon smart läsare förklara varför allt kul alltid måste hända samma helg?

Med tanke vad som kommer och min sinnestämning; vilken låt kan passa bättre än Doro Pesch cover på "White wedding"?

Möhippa

Jag spenderade lördagen med mit livs första möhippa (det är väl ingen som missat att jag ska på bröllop?) Har haft en del synpunkter på sådana tillställningar men den här var en snäll sådan utan alltför mycket förnedring eller tortyr-tendenser och den blivande bruden klarade sina uppgifter med glans. Vi hann med såväl brunch och besök på fjärilshuset som lustparty och uppdrag på stan. Rent tekniskt lärde jag känna brudgummen först, men räknar mig idag som vän till båda två, så jag är glad att jag var med så jag fick lära känna bruden bättre. Hon är inte svår att tycka om.

Jag hann fundera lite över möhippans funktion i o m att vi idag inte byter livsstil efter bröllopet på det sätt man gjorde förr. Jag kom fram till att det nog är ett sätt att "blow off some steam" och slappna av lite-för bröllop har en tendens att bli lite "larger than life" ibland.