Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, mars 15, 2012

Hystericas releasefest

Igår var det dags för Hystericas releasefest. "Heart of the rose"-klänningen på, mina metalskor på fötterna och iväg för att möta upp Do Glatem, Lady Glatem och Do Glatems kompis M, en trevlig bekantskap. Kvällen började med Pole Dancing till nya skivan. Det är väldigt en konstform-jag är imponerad av tjejernas mod och kroppskontroll-jag gillar dessutom den typen av inslag på fester-mer konstnärlig dans åt folket!

Hystericas framträdande var klart godkänt men inte världsbäst. Jag gillar deras frontfigur Anni De Vil men det känns tyvärr lite mycket solist+kompband. Synd, för jag gillar deras musik och det finns frön till fler starka personligheter i bandet. Köpte nya plattan också-ska bli kul att lyssna på.

Det var två band till-men alla hade sina arbeten att gå till och var ganska trötta så vi tog en tidig kväll hem.

Growling through my fingers...

Hittade en liten kul artikel om teckenspråkstolkningen till Melodifestivalen. Har inte ens tänkt på det, men det var intressant att läsa om hur Tommy Fransson , teckenspråkstolk, resonerade när han skulle tolka growl. Passade t.o.m på att kika lite på Festivalen teckentolkad (Dead by April börjar på 23:45), och även om han påstår sig inte vara förtjust i hårdrock så tror jag att han studerat lite, för det fanns definitivt inspiration av metal i hans kroppsspråk. Jag är dessutom grymt imponerad av tolkarnas sätt att levandegöra musiken.

Om jag minns rätt har dessutom Dark Tranquility gjort ett sådant här projekt där de teckentolkade en av sina låtar.

onsdag, mars 14, 2012

Releasefest ikväll

Inte bara (ganska välbehövligt) ledig idag-det är också releasefest för Hystericas nya CD "The art of metal". Kan nog bli ett kul releaseparty eftersom det inte bara blir musik utan även konst. Hårdrockshjärtat kommer naturligtvis att blogga om allting imorgon.

Jag har dessutom en regel vad gäller kläder-att alltid bära dem för första gången i ett positivt sammanhang-jag tror nämligen på att du förankrar minnen i dina saker. Idag får därför klänningen ovan komma ut i luften för första gången sedan jag köpte den. Så är du där och ser en tjej i klänningen ovan-kom gärna fram och skaka tass.

*bild från Gothic Shop

tisdag, mars 13, 2012

Skulls and ravens

Jag blir så glad när jag ser att hårdrock/goth-estetiken inspirerar fler än mig. Här i DN Bostad. Dessutom i en helt vanlig modeblogg så dyker det plötsligt upp vrålsnygga döskalleringar. Lite farligt dock, jag är inne i en förnyelseprocess både för hemmet och mig själv. Testade en röd trenchcoat idag men det var för mycket orange för min smak. Men men, the road goes ever on...

Vilken förnyelse vill du göra nu i vår?

måndag, mars 12, 2012

Bring me that new horizon

Chief Rebel Angel gjorde mig nostalgisk idag. Han skrev om en remaster på Warlocks "Triumph and agony" och jag tänkte tillbaka på 2009 när jag såg Doro live. Tänker på hur lite man vet om vad en dag kommer att betyda i det långa loppet. Det står inget om det i inlägget men jag mötte Do Glatem första gången på den spelningen. Skrev bara inte om det eftersom jag var så mitt uppe i spelningen och brytningen med Vapensyster. Det får bli min måndags-pepp till er: även om denna veckan inte känns så speciell kanske det ligger något fint och väntar.

Har för övrigt lagt till en ny kategori i bloggen "the art of live" så att ni läsare kan hitta när jag har varit på spelning.

Behöver också era tips. Vilka låttitlar inom hårdrocken tycker ni allra bäst om? Jag tänkte göra en lista med intressanta förslag så fyll mitt kommentarsfält med era favoriter.
Ljudet av ett hårdrockshjärta: December-drömmar