Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 10, 2011

10 år

Imorgon är det 10 år sedan 11:e september. Idag är det tio år sedan min morfar gick bort. Självklart är han saknad, och det är attans persilja att livet är så "dåligt tajmat" som Lena Endre uttryckte det, att jag upptäckte många av de saker vi idag skulle ha gemensamt-opera,yoga (det utövade han redan på 70-talet) och hälsokost, efter hans bortgång. 

Morfar älskade gemenskap och det var mycket viktigt för honom att vi ska vara skapliga mot varandra som han sade-så jag tror att han uppskattar att jag ägnar mig åt sociala aktiviteter med vänner denna kväll och hela helgen. För att knyta ihop oss-och hyla honom-så blir det en video med Tarja Turunen (f.d. Nightwish) när hon sjunger en av mina älsklingsarior "Měsíčku na nebi hlubokém" ("Song to the Moon") från "Russalka"

måndag, september 05, 2011

The past and the present unites in us all

En stor dag igår-jag var nämligen på dop. Alvfursteparets dotter Alvknyttet skulle nämligen döpas. Dessutom skulle min mamma ha fyllt 55 om hon hade levat. Jag vet dock att hon hade gärna sett att jag firade mina vänner-det kändes som ett mycket bra sätt att fira. Det var ett mycket trevligt dop-positivt och varmt (tycker även en fallen kyrkobesökare som undertecknad). Efteråt blev det buffé i festlokalen där Alvfamiljen (somde hädanefter kommer att kallas) bor. Fick hålla i Alvknyttet och hon är en underbar liten varelse-fast jag förstår att det är jobbigt att bli hållen av en ovan CrimsonAnna efter en lång och stimmig dag. Jag har inte rikigt koll på hur man handskas med barn på ett bra sätt men hon lär mig lite mer varje gång. Hade gärna stannat och hängt lite längre (att hänga hos Alvfamiljen är underskattat) men jag skulle jobba tidigt idag så jag fick dra mig hem.

Nu börjar en skön vecka när jag är måttligt bokad:)