Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 17, 2012

Brace yourself: Christmas is coming ;)

I Kammebornia har drottningen börjat planera inför julen. Jag har inte kommit så långt som till konkreta planer, men har börjat fundera på hur jag vill ha det för julpyntas ska det. Min adventsstjärna till vardagsrummet hänger med ett år till, men i köket vill jag ha ljus, det är så mysigt att äta frukost/middag i enbart skenet av stearinljusen och adventsbelysningen. Här är några jag funderar på.

bildkälla

Den övre finns i flera andra färger bl.a. lila och röd. Åhléns har en i guld också men den fick jag inte låna bilden av. Så vad tycker ni? Har ni andra tips och idéer? 

Glöm inte de små drömmarna

Jag tror att alla människor har stora drömmar-om att t.ex. resa jorden runt, bo i en stor villa eller att sjunga med sitt favoritband på Ullevi. Sådana dröm kräver tid och ofta pengar för att realiseras. Sedan finns en annan sorts drömmar, de små drömmarna. De kanske inte klassas som drömmar alla gånger, mer som önskningar, men de finns.

Jag uppfyllde en av mina små drömmar igår. Jag träffade en bloggare som jag inspireras av-Morrica. När jag hade ställt in mig på att hon inte pratade skånska, och hon att jag inte är 1,80 lång så hade vi ett mycket stimulerande samtal trots den oinspirerande miljön (sorry fiket på Centralen). Det som är roligt med att träffa människor som du har träffat via bloggen är att trots att vi träffades för första gången så har vi så att säga en gemensam minnesbank. För er som undrar, ja, hon är lika inspirerande och härlig i levande livet som bakom skärmen.

Efter ha visat Morrica till rätt perrong och sett till att hon kom på tåget hem till de södra provinserna så åkte jag hem på filmkväll med min potentielle karl. Väldigt mysigt:)

Morrica skrev i sin blogg att "möten med människor som glittrar som slipade ädelstenar i mitt hjärta" Den formuleringen lånar jag och kommer att använda igen. Så har en liten dröm slagit. SÅ, mina vänner och läsare, glöm inte de små drömmarna för det är de som ger energi till att uppfylla de stora.

torsdag, november 15, 2012

Veckans pausmusik-Sabaton

Kommer att vara på intressanta möten AFK och inte ha tid att blogga. Så medan ni väntar kan ni njuta av Sabaton videoblogg från spelningen jag var på=)


onsdag, november 14, 2012

I huvudet på ett hårdrockshjärta ;)

Ni vet den där känslan när du tror att en bok/tv-serie/tidning har vissnat och inte ger dig någon inspiration längre och så...POW! Så kommer ett nytt kapitel/avsnitt/nummer och ger dig antingen så mycket inspiration att du rusar ut och både startar och slutför ett projekt, eller så sitter du där med positiva tankefrön i huvudet och en varm känsla i magen.

Det var det senare som hände mig när jag läste inlägget om att fortsätta hos Harmoni i hemmet. Hon skriver om att vara en röst mot strömmen och om hur hon tackade nej till att vara reklampelare och försäljare till en massageväst som på många sätt var motsatsen till det hon och bloggen står för.

Hennes inlägg ligger ganska nära tankar jag har just nu, både kring materiella saker och livet. Vad jag ska tacka ja och tacka nej till. Det är lite i rörelse nu, sedan Hagbards vänskap tog slut, och samtidigt så verkar det som att jag har något nytt på gång. Så mina tankar handlar nu om vad jag vill ha i mitt hem och mitt liv, när nu Hagbard så att säga röjde plats på en hylla.

Så-the road goes ever on=)