Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 26, 2012

Tröttande torsdag

Har haft en sådan dag när jag har hamnat i skottlinjens för andra människors negativa energi, och det känns som att mitt enda brott är att jag existerar. Den personens problem lär inte bli lösta heller. Nästa gång ska jag tänka på de två första paragraferna av Rickardlagen 1.1.

  1. Ta alltid ansvar för den energi i form av tankar, ord och handlingar du sänder ut – vare sig den är mot människor, djur eller natur. Allt det du sänder ut kommer komma tillbaka till dej.
  2. På samma sätt är du ansvarig för den energi du tillåter släppas in i ditt liv. Säg ifrån och stoppa det du inte vill veta av, och uttala med öppet hjärta det du önskar mer av. Det finns inga tillfälligheter.

onsdag, april 25, 2012

Slow, love, slowDet har varit extra mycket tankar de senaste dagarna, men idag har jag varit ledig och börjar långsamt hitta lugnet. Har gått omkring, har fått tänka tankar till slut och mått bra. För att anknyta till det så har jag valt en Nightwish-låt från senaste albumet "Slow, love, slow" Notera Annettes fantastiska hatt.

Nerds collide part 1(spoilervarning Link's awakening)

Jag har tendenser till att vara nördig inom flera områden (jag vill redan nu flika in att jag använder ordet nörd på ett liberalt sätt, så slipper vännen Hagbard sätta kaffet i vrångstrupen) och ibland händer det att de kolliderar, på det viset att jag uppskattar det ur en aspekt medan en annan del morrar av frustration. Jag tänkte därför ta upp sådana exempel i bloggen när de dyker upp under etiketten "Nerds collide"

Dagens råder TV-spel, från min favoritserie "Legend of Zelda". Jag uppskattade verkligen att spela det här spelet "Link's awakeing" så spelnörden i mig var glad, medan biolognörden tittar på slutscenen och frustrerar skriker "Wind fish är ju en en  knölval, ett däggdjur!"