Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, september 20, 2012

Grattis George!

George R.R Martin, författaren bakom bokserien "A song of Ice of fire" , böckerna som "A Game of thrones" är baserad på, fyller år idag. Både böckerna och serien tillhör mina favoriter så jag gratulerar idag med ett rungande hurra och ett litet önskemål:)

onsdag, september 19, 2012

Favoritbloggar är som kantareller...

...hittar du en så hittar du snart flera. Metal! har ju varit en favoritblogg länge och i kommentarsfältet där (förövrigt ett mycket civiliserat kommentarsfält) så hittade jag Spader Ess som är namnet både på bloggen och bloggaren. Han skriver om allt från önskelistor på roliga prylar (döskalleformade chokladpraliner någon?) till musik och samhällsföreteelser. Allt med en skön rapp penna.

Vi har också någonting gemensamt han och jag som jag tror att många inte tänker på.Vi har båda valt svenska titlar på våra hårdrocksbloggar, och båda titlarna innehåller svenska översättningar av klassiska hårrockslåtar. Kul, gå in och läs.

tisdag, september 18, 2012

Varför hårdrock och intelligens hör ihop

Anade jag det inte-hårdrockare är intelligentare. Det har nu bevisats i en undersökning. Forskarna påpekar dock att det inte beror på att headbanging ökar blod-, och därmed syretillförseln, till de små grå, utan på att intelligenta ungdomar ofta är frustrerande på grund av höga krav och låg självkänsla. Då blir musiken ett bra sätt att "släppa ut lite ånga".

Jag kan bara säga att jag kan känna igen mitt eget sätt att lyssna på hårdrock ovan. Det är ett skönt sätt att kanalisera sina frustrationer och ibland ilska, utan att det får tråkiga konsekvenser för någon annan. Kanske är det därför de flesta hårdrockare jag träffar är så avslappnade, härliga människor. Vi har rensat ut.

Jag bjuder därmed på en lista över några av mina favoriter att "släppa ut ånga" med.Vilka är dina?


  1. "Slaying the dreamer"-Nightwish
  2. "Walking on glass"-Pain
  3. "I hate myself for loving you"-Joan Jett and The Blackhearts
  4. "Heels"-Hysterica
  5. "I rule"-Tarot
  6. "Life is a lemon and I want my money back"-Meat Loaf
Den sjunde får ni i form av en Youtube-video i och med att den versionen är lite ovanlig. "I'm not Jesus" med Apocalyptica förstärkta med Tony Kakko.söndag, september 16, 2012

Veckoavslutning

Dags att summera denna vecka. Ska bli skönt att göra som kungen, vända blad och gå vidare. Vi börjar med att summera veckans hälsomål.


  • Att träna minst två gånger i veckan-Klarade jag av och har fått ett nytt flexibelt träningsprogram
  • Äta onyttigt bara en gång i veckan-gick åt skogen igen. Det är ett mål som behöver arbetas på
En annan viktig sak som vi måste göra är att välkomna en ny bloggbebis. Fröken Nattfrost, bloggvärldens färggladaste julälskare, har fått en liten Viggo. Som alla bloggvänner har hon fått välja en låt och har valt AC/DC "You shook me all night long".

Höstblues, vik hädan!

Det är lite svängigt i humöret. På ett sätt mår jag som vanligt, men jag har ingen rustning eller buffert, så jag har lättare att bli sur och ledsen. Inte så kul, varken för mig eller min omgivning. Jag tror att det är läge att hitta balansen igen-att plocka fram tidsdroppen och verkligen tänka igenom hur jag lägger upp min vecka.

En sak jag borde göra är att rensa. Karen Kingston skriver i sin blogg att ett av de viktigaste tillfällena att rensa hemma är när du känner att du har fastnat i livet. Kan känna att jag behöver röra om lite i grytan. Pratade med Nystan för första gången på länge igår. Det är så skönt med en vän du har haft nära i halva ditt liv, för hon vet. Hon sade att det inte är så konstigt att jag är trött och vissen nu för som hon sade "Du har haft det tufft länge" och hon avslutade med "Glöm inte att ta hand om dig själv". Mycket skönt, jag hade haft en konflikt med annan vän tidigare men vi kommer att försonas.

Hade det dock skönt igår också. Fyllde på te-förråden och fick en ny fantastisk smakupplevelse.

Min strategi är att vara snäll men att sätta tydliga gränser. I filmen "Den gyllene blommans förbannelse"  sägs följande som jag tycker gäller för alla mänskliga relationer:

What I do not give, you must never take by force
Jag tror att både jag själv och många i min närhet skulle behöva tänka lite mer på den.