Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, september 16, 2012

Höstblues, vik hädan!

Det är lite svängigt i humöret. På ett sätt mår jag som vanligt, men jag har ingen rustning eller buffert, så jag har lättare att bli sur och ledsen. Inte så kul, varken för mig eller min omgivning. Jag tror att det är läge att hitta balansen igen-att plocka fram tidsdroppen och verkligen tänka igenom hur jag lägger upp min vecka.

En sak jag borde göra är att rensa. Karen Kingston skriver i sin blogg att ett av de viktigaste tillfällena att rensa hemma är när du känner att du har fastnat i livet. Kan känna att jag behöver röra om lite i grytan. Pratade med Nystan för första gången på länge igår. Det är så skönt med en vän du har haft nära i halva ditt liv, för hon vet. Hon sade att det inte är så konstigt att jag är trött och vissen nu för som hon sade "Du har haft det tufft länge" och hon avslutade med "Glöm inte att ta hand om dig själv". Mycket skönt, jag hade haft en konflikt med annan vän tidigare men vi kommer att försonas.

Hade det dock skönt igår också. Fyllde på te-förråden och fick en ny fantastisk smakupplevelse.

Min strategi är att vara snäll men att sätta tydliga gränser. I filmen "Den gyllene blommans förbannelse"  sägs följande som jag tycker gäller för alla mänskliga relationer:

What I do not give, you must never take by force
Jag tror att både jag själv och många i min närhet skulle behöva tänka lite mer på den.

4 kommentarer:

Månstråle sa...

Spooky...det är andra inlägget jag läser om att rensa och rena och själv skrev jag ju ett inlägg om det i min egen blogg för ett tag sedan. Men det blev bara skrivande av, jag gjorde aldrig någon rensning och rening själv...kanske en liten hint om att det behövs.
Klokt ordspråk, verkligen och jag hoppas du snart är på topp igen.
Kram

CrimsonAnna sa...

Hoppas få.tummen ur redan idag. Tänkte börja med något litet, som badrumsskåpet.

Linn sa...

Känner igen mig i att det krävs många omtag... Behöver ideligen påminna mig själv om hur jag har bestämt mig för att leva. Och då känns det onaturligt eftersom det inte kommer naturligt, men så är det väl med vanor. Då är svåra att bryta och det enklaste är ju att bara sätta på autopiloten. Ju tröttare jag är, desto tydligare blir det att jag halkar in i gamla, dåliga mönster.

Jag hoppas och håller tummar för att du får en fin höst.

Ang. att vara snäll... Funderar mycket på det. Kommer nog att mynna ut i ett blogginlägg vad det lider. Att vara snäll är bra, jag värderar det otroligt högt, men jag har insett att jag nog många gånger varit föööör snäll mot människor som inte bryr sig ett skit - rent ut sagt.

CrimsonAnna sa...

@Linn-jag tror att många känner igen sig i det, speciellt kvinnor. Vi är ju uppfostrade till det. I framtiden tänker jag lägga energin på de som förtjänar det.