Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, maj 04, 2012

May the 4th be with you!


Internationella "Star Wars"-dagen är här och det firar jag med Weird Al Yankovics "The Saga begins". Har älskat "Star Wars" sedan jag var 13 år (det var för övrigt min mamma som invigde mig) just för att du kan välja hur många lager du vill se i dem. Du kan se dem bara som en spännande välgjord film-eller leta referenser och/eller livsvisdom i dem. Vilket är ditt bästa Star Wars-minne?

Glöm inte heller att kolla in att jag gästbloggar hos Grimgoth.

tisdag, maj 01, 2012

söndag, april 29, 2012

Du kan täcka bröstet med deras logga men kan inte en enda låt...

A Rock'n'roll lifestyle skriver träffande om att se människor bära band-tröjor utan att ens ha hört talas om bandet ifråga. Nu ser jag inte det som ett problem om hårdrock blir mainstream, för då kanske tv och radio törs bjuda på lite mer metal till folket, men jag förstår frustrationen när man tror sig ha hittat en musikalisk medsyster eller -broder och så har personen aldrig hört talas om bandet vars logga täcker personens bröst. De som gör så är människor med blodomlopp och känsloliv som alla andra, men det är ett fenomen som jag inte förstår. Jag tycker att kedjorna skulle kunna anstränga sig lite, och istället för att bara trycka upp diverse populära band skulle kunna skapa samarbeten med designers och skapa rock/goth/metalinspirerade tryck. De kan inte skylla på att pengar inte finns, det är garanterat billigare än att köpa Guns'n'Roses eller Kiss logga.

Personligen föredrar jag att bära mindre band, som Hammerfall eller Sonata Arctica, dels för att de betyder något för mig, dels för att de inte är "sönderburna". I övrigt känns det nästan roligare att ha t.ex. dödskalle- eller drakmotiv eftersom du slipper bli inpetat i ett musikaliskt fack. På Sonisphere festival, där jag skulle se 9 band, valde jag mitt svarta linne med texten "metal". Det kan ju aldrig vara fel:)

Vill ni en kul reflektion om en hårdrockare och hans bandtröjor så tycker jag att ni ska kika in hos Grimgoth.