Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, november 16, 2010

Det blir aldrig som man tänkt sig...utan bättre

Jag hade planerat i början av veckan att denna helg skulle en bli lugn och skön hälsohelg. Så blev det inte. På lördagen drog jag och Nystan ut på karaoke-Do och Lady Glatem slöt också upp. Det var dock någonting som inte kändes helt rätt på karaoken. Det var inte mitt sällskap (de är alltid grymma), det var inte karaokevärden (för han är proffsig och trevlig) utan det var nog folket som var där. Berusade gäng (vi snackar "slips runt huvudet"-nivå...bokstavligen) gör sällan underverk. Det är första gången som jag har fått en ursäkt av värden att vi inte har hunnit sjunga. Jag kommer dock att komma åter.

Söndagen blev annorlunda. Först yoga, min nya härliga rutin söndags-yoga. Jag gillar verkligen instruktören och tiden är perfekt. Som underbara instruktör-Sofia sade "Hoppas att ni har fått energi inför kommande vecka". För är det just det-att samla energi inför veckan och lägga den vecka som har varit till vila. När jag kommit hem ringde Alvfurstinnan och hörde om jag ville hänga med till IKEA när hon ändå var i krokarna. Jag hakade på och passade på att kolla in väggdekor till köket (tvekar mellan två blomrankor-det kommer säkert ett inlägg om det). Efter att vi kånkat ut två ramar så hämtade vi upp Alvfursten och hans brorsa och åkte ut till dem. Sedan följde en kväll hemma med improviserad matlagning, fuskdrickande av must (jag dricker inte julmust innan första advent men för ALvfursteparet gör jag ett undantag) och musiktips. Alvfursten ingår ju, tillsammans Do Glatem och Sober, i min heliga treenighet vad gäller musikupptäckter. Jag ringer dem och dem och så får jag tips-de kompletterar varandra perfekt. Idag blev det svenska bandet Dionysus underbara ballad "Forever more". Det var också första gången jag gick hem ackompanjerad av ett skrattanfall.