Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, mars 28, 2009

Prepare for glory!!!

Är så taggad inför konserten med Hammerfall och Sabaton imorgon. Om en recensent (som ju har fått konsertglädje nertuggat till vardagsmat) ger 3 plus så lär jag få en sjutusan till konsert-upplevelse. Dessutom är det stort för det är första konserten tillsammans med Ravenlord (vi blev tillsammans två dagar efter Sabaton-konserten). Har också med en väninna som ska se båda banden för första gången. Förlåt Bullet, har aldrig hört er förut men ni kommer i skuggan av de två band jag högst respekt för som liveband (ja och så Maiden men de spelar inte imorgon)

fredag, mars 27, 2009

Metal för musklerna och Jett för håret


Aftonbladet skriver om att rätt musik kan förstärka de positiva effekterna av träningen. För mig är det ingen nyhet. Har provat spinni till både Mötley Crüe och Nightwish (det sistnämnda när spinning-klassen hade Halloween-tema) och det är helgrymt. Jag tycker det vore toppen om ´gymmet inte bara skrev ut vem som håller i spinningen utan vilken musik som spelas (och självklart blandar) Fast det är klart, metalpassen skulle bli fulla väldigt fort;)


Har förövrigt gjort mig vårfin och klippt mig. Tog med kortet ovan på Joan Jett till frisören. Hon var med på noterna och det blev så snyggt. Lite ovant bara eftersom jag dessutom numera är svartbrun i håret istället för svart. Känns dock skönt att ha gjort slut med mitt "snälla flickan"-hår och rockat till det. min frisör, som är helt fantastisk för övrigt, förklarade att jag måste offra lite hårlängd för detta. Och mitt svar blev "Ja för tusan. It's only bloody hair anyway"

tisdag, mars 24, 2009

Metal will stand tall

Såg just "Kobra" på SVT2 om metal-scenen i Mellanöstern. Tror inte jag var ensam om inte känna till att de har en metal-scen men den lever tydligen trots att den motarbetas av staten och folkets fördomar. På något sätt känns det som det är där metal behövs, i ett hårt kontrollerat samhälle där regimen talar om för människor hur de ska leva. Ett metalhead från regionen hade sagt "Vi spelar heavy metal för att våra liv är heavy metal".

Intressant också att fördomar mot oss hårdrockare är samma världen över. Dubai-bandet Nerve Cell berättade att journalister förvånas eftersom de tror att de ska vara svartsynta och aggressiva. Min bild av hårdrockare är att inget är längre från sanningen. De skönaste människor jag känner är hårdrockare. En av mina nyaste vänner har tack vare mig upptäckt Sabaton och Hammerfall och jag märker hur hon levt upp av det. Det är det metal gör när den är som bäst-den frigör ditt sinne!

Till alla mina metalbröder och -systrar i hela världen vill jag dedikera Sabaton "Masters of the world", för det är vi:D

måndag, mars 23, 2009

Välbehövlig

Jobbade sista passet på en och halv vecka på jobbet. Turbulenta tider väntar där så jag letar nytt jobb. Fick iväg två ansökningar idag så jag håller tummarna.

Mer positivt är att jag är ledig nu i en och en halv vecka. Ska använda tiden till att skapa inre och yttre harmoni. Har fått mig en tankeställare angående min hälsa den senaste tiden och är mer motiverad att ta hand om mig nu.

Dessutom gick det bra att röja köksskåpet i helgen-blir visserligen mer att göra men det känns skönt att det går framåt.

Veckans måndags-metal blir "Wish I had an angel" med Nightwish. Kan vara värt att veta att det är Tarjas sista sång med Nightwish