Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juli 27, 2012

Ett allvarligt inlägg mitt i.

Mitt i sommaren och min andra halvlek på semestern så är min mormor krasslig och har tvingats till sjukhusvistelse och operation. Det kräver energi och engagemang av mig som närmaste anhörig. Envis optimist som jag är känns det som att denna gång kanske sjukvårdens åtgärder räcker till att få ordning på saker och ting.

Skriver detta så att ni vet om jag försvinner bort ifrån bloggen längre än jag brukar eller är sen på att kommentera. Annars kommer bloggen att fortsätta, och ämnena fortsätta att vara omväxlande yta och djup, för som Eric Draven säger i "The Crow" "Can't rain all the time".

Här är ditt kylskåp

"Gääääääsp" är min kommentar kring Maria Branders krönika angående Joacim Cans medverkan i "Här är ditt kylskåp. Det kan handla om att Maria tillhör skolan som anser att varje intervju bör vara djuplodande och grävande-och jag tillhör den inte. Dessutom kan jag tycka att det finns ett värde i att göra en "småputtrig" intervju med Joacim Cans-att nyansera bilden av hårdrockare. Det tycker jag att Joacim Cans gör ett bra jobb med-notera att hårdrocksklichéerna kommer från kocken.

Det är ju också så att vad man tycker om sådana här program handlar helt om vad man har för relation till kändisen ifråga. Jag kan ju min Cans (och där fick jag Erik Frödeberg, kocken i programmet, och hans ordvits "bouillabärs" att framstå som Tomas Tranströmer) men om alla kändisar i "Här är ditt kylskåp" framställs på samma sätt så är det en ganska bra bild av deras offentliga jag. 

Anser förövrigt också att "Här är ditt kylskåp?" är en bra programidé i dessa tider då man, om man lyfter blicken från kändislivet-kan lära sig att spela ut sin kreativitet i köket.

Maria Brander snöar i sin krönika in på ölen-att det fanns åtta öl i kylen hemma hos en person som sällan dricker öl och hade velat att Anne Lundberg ställde frågor om detta. Jag väljer att lyfta frågan över Joacim Cans kylskåp och funderar så här-jag har snarare upplevt att det är konvention att ha alkohol hemma. Det gäller förövrigt många onyttiga saker-kakor, tårta, glass osv. Många har det hemma "ifall någon kommer på besök" Där har vi de intressanta frågorna.

Vill ni titta på programmet klickar ni här

torsdag, juli 26, 2012

Fallen in war, still brothers in arms

Jag har haft känslan av att jag kanske hade någon på G som kunde få mitt hårdrockshjärta att slå lite extra, men att Universum var emot oss. Universum är starkast, skimret har inte fastnat på mig.

Som Humphrey Bogart sade i "Casablanca", "I think this is the beginning of a wonderful friendship" men jag känner ändå en saknad över vad som kunde ha blivit. Han hade stor potential att bli en bra Mr Crimson. Han har en enkelhet i sin personlighet, en förmåga att acceptera som jag uppskattar. Vi kan prata om allt (det sade han också är något han uppskattar hos mig). Jag har tidigare varit sådan att jag lätt överanpassar mig till den som intresserar mig, men med honom kändes det som att de sidor han släppte fram hos mig var sådana som jag redan har, och som jag skulle må bra av i längden.

Har tappat lite tron och sugen på kärleken-jag tror att måste tänka igenom rätt mycket innan jag kan komma igen. Kommer att återkomma till detta i senare inlägg. Ironiskt nog beskriver ett av hans favoritcitat hur jag känner för de flesta grabbar jag träffar (och speciellt de som flirtar med mig när jag är ute)
"They are the knights of summer. And winter is coming"
Något som återkom i våra samtal var krigartemat (vi älskar fantasy och historia, och han jobbar till och med som det) så dagens låt blir "Lament for soldier glory" Sjungen av israeliska bandet Desert, förstärkta med Joakim Brodén från Sabaton.

tisdag, juli 24, 2012

Annus insanus

Drottning Elizabeth av England sade om året 1992 att det hade varit ett "annus horribilis" (latin "fruktansvärt år"). Jag vill inte kalla 2012 såhär långt för ett fruktansvärt år, men det har varit helt galet-och latin är ett vackert språk-extra vackert är att det inte fanns ord för "rörigt" och "stökigt" så det fick bli "galet".

Återigen är det skeenden som tar större del av mitt liv än jag kan och vill låta dem göra för att må bra. Skeenden som tömmer mina krafter i en period när jag försöker bygga upp en buffert.

Så jag tar ett ögonblicks stopp och drar in doften från min aroma-lampa. Har haft några droppar lavendel, ylang ylang och cederträ. Det varierar vilken doft som dominerar men alla tre oljor är för att lugna och balansera sinnet.

Något som kan behövas detta Annus Insanus.

söndag, juli 22, 2012

30-årsfest hos Alvfamiljen

Festen hos Alvfamiljen var precis så trevlig som jag hade förväntat mig. Tyvärr var inte vädret med oss (prognosen sade fint väder fram till samma dag, då det blev regn) men vi hann iaf grilla maten innan regnet kom. Vi gäster blev förövrigt väl trakterade, inte bara med god mat utan också med bra musik och trevligt sällskap, inte minst från Lillalven, som gick omkring bland gästerna fram till läggdags och var en liten glad solstråle.

Musikquiz blev det också, och mitt lag som inte bara var ett av de minsta, utan också det enda med bara tjejer i, vann med minsta möjliga marginal-1 poäng. Vi vann, förutom äran, en ask geisha som vi delade med övriga deltagare. Roligast var dock den lilla extra-tävlingen efter quizet där vi, med utgångspunkt från ett skivomslag, fick spåna fram låttitlar utifrån bilderna på kort tid. Vi klarade 15 på Sonata Arcticas "Silence". Hur många klarar ni?


Alvfamiljens hem ligger långt från det Crimsonska huset, så jag blev erbjuden att sova över. Det gjorde jag och som tack för fest, nattlogi och frukost så hjälpte jag Alvfurstinnan att städa upp efter gårdagens eskapader. Det var mycket roligare att torka av matbordet där än hemma, eftersom Lillalven passade på att leka tittut med mig samtidigt. Klart att jag bjuder på det:) Hon kittlade mig också under fötterna och det var en övning i självkontroll. Jag kan bli ganska vild när man kittlar mig och vill ju inte skrämma lilltjejen genom att sparka till henne eller skrika som ett överfallslarm. Dessutom var hon väldigt söt när hon skrattade med hela ansiktet.

Jag kan ärligt säga att den enda nackdelen med Alvfamiljens fest var att jag fick sommarens två första myggbett.