Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, oktober 19, 2007

Beauty cascaded on me...

Kvällens Appocalyptica-konsert var helt underbar. Det var minimalistiskt, estetiskt, vilt och så vackert. När metal-trummors råa energi möter cellons förfinade vemod och styrka föds ljuv musik. Härligt. Det var balsam för min själ. Jag fick energi att möta utmaningarna i livet.
Kände också att humorn och värmen från mina två kompisar kommer bära mig långt. Kommer särskilt bära med mig vad min manlige vän sade "Du får inte vara så duktig" Och då passar ju veckans tjejsnack.

Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?
Jag är välsignad, jag har två personer jag kan visa mitt sanna jag för: mormor och min äldsta väninna. Har en till som jag kan öppna mig för i frågor där de andra två har det svårare. De tre kompletterar varandra fint.
Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?
Visst vågar jag men jag vill inte göra det. Jag uppskattar mina vänner-från min äldsta väninna till mina färskaste nätbekanta. Jag gillar att de är olika och vill ha det så. Jag växlar i humör och då är det skönt att det finns vänner för alla mina sinnesstämningar.
Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
Det fanns en vän som jag kände inte lyssnade och ignorerade mina önskningar och behov. Hon brydde inte om vad jag sade och behandlade mig nedlåtande. Till slut fick jag nog och vi har ingen kontakt mer.
Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
Jag försöker att vara positiv och visa lite hänsyn men människor som spottar ut negativ energi irriterar mig.
Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
Det bästa säger de nog att jag är snäll och rolig. Min sämsta är mitt temperament och att jag kan vara lite virrig ibland.

*Dagens titel kommer från Nightwish låt "Ever dream"(T.Holopainen)

torsdag, oktober 18, 2007

Duktig vecka...

...kallade min mormor den här veckan för.Hon har helt rätt. Jag har jobbat på. I måndags vikarierade jag på ena jobbet förutom ordinarie arbetstid. På tisdagen var det lägenhetsinspektion i min bostadsrätt. Jag klarade den så jag behöver inte leva på gatan (de kollar så inget skadar fastigheten). På onsdagen var det tungt. Det började med att jag fick jobba själv för att min kollega var sjuk. det var en tung dag och jag fick ta fram mindre smickrande sidor av mig själv men allt som skulle göras blev gjort. Jag var helt dränerad och när jag skulle åka hem var bussen inställd och jag fick därför åka direkt til lstan för att hjälpa til lmed den sista saken jag gör för min förenings räkning.

Idag och imorgon belönas jag för mitt slit. Idag åt jag lunch i mycket trevligt sällskap och imorgon blir det konsert med Appocalyptica och middag med mina (alv)vänner. Kan ju tyvärr inte ta med er allihop så ni får titta på Youtube-länkar.