Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, maj 16, 2008

Värt att vänta på!

Fick till slut se Hammerfall framföra "Youth gone wild" och satan i gatan vad bra det var! Det är en fantastisk låt* och det var kul att se grabbarna igen. Enda jag har att gnissla över är att programledaren och Joacim Cans inte ens nämnde att Pontus Norgren kommit in i bandet. Så jag får väl säga det istället: Välkommen Pontus, det här blir bra.

Förövrigt är det intressant hur Cans vinst i "Körslaget" påverkat medias sätt att skriva. Hammerfall har tydligen bytt namn till "Cans band". Känns ju lite trist om Hammerfall reduceras till "Joacim Cans och så kompgubbarna" men jag hoppas att det var ett tillfälligt olycksfall i arbetet.

*Har ett festligt minne som jag måste berätta. Jag var och handlade i min lokala Hemköp och hade på mig Hammerfall-tröja och pannband. En av killarna i personalen går förbi kollar på mig och börjar vissla "Youth gone wild". Tror det var en av de första gånger jag verkligen kände mig som en hårdrockare.

Himla oflyt:P

Vaknade imorse och var, precis som igår, övertygad om att det är söndag (är ledig) Missade därför att kolla Nyhetsmorgons tablå för morgondagen igår och missade därmed att få höra Hammerfall framföra "Youth gone wild" imorse. Inte fick de framföra ngn andra låt heller:P Som lök på laxen fick jag veta att Tilde de Paula kommer tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon Söndag så nu är det slut med att titta på det programmet. Jag kanske anses som en gammal tjurig metalbrud, men jag tycker hon är jobbig som programledare.

Hoppas resten av dagen blir bättre. Kom ju på att TV4 lägger upp musikuppträdanden på nätet, så jag får ju se det iaf.

För att jaga alla negativa energier på flykten bjuder jag på Mötley Crue "Shout at the devil". Mycket passande eftersom jag läser "The Dirt" just.

onsdag, maj 14, 2008

Äntligen..men fel

Expressen rekommenderar öl och då bl.a. en av mina favoriter Berdarö Bitter. Men jag vill hävda att Lasse har fel. Det är inte toner av aprikos-det är toner av mango.

tisdag, maj 13, 2008

Första hjälpen

Idag var jag på första hjälpen kurs tillsammans med några kollegor. Det var hela 16 år sedan jag fick grunderna i grundskolan så det var hög tid att uppdatera. Och det har hänt grejer sedan sist. Min upplevelse av alltihop är att det har blivit enklare och om jag bara kan hålla huvudet kallt och vågar kan även jag göra stora insatser. Jag utmanade dessutom lite gamla mönster: jag såg till att jag verkligen gjorde saker (har lätt att bara iaktta) och jag agerade frivillig när kursledaren skulle visa hur man känner igenom en skadad. Jag brukar ogilla främmande personers beröring men det gick bra.

Jag rekommenderar alla att gå en sådan här kurs. Jag hoppas att jag inte behöver använda mina kunskaper men det känns tryggt för både mig och mina nära att jag kan om nöden kräver

Dessutom stamrensades min lägenhet idag. Detvar lite nervigt hur det skulle gå, framförallt att ha Ozzy och Lucifer instängda i sovrummet medan jag var borta men det är inte utan stolthet jag konstaterar att de skötte sig exemplariskt. Det känns lite märkligt att människor varit inne i min lägenhet utan att jag har varit där (första gången jag upplever det) men det gick ju bra så jag kommer mejla grabbarna och säga att de gjorde ett bra jobb. Lite citron- och svartpepparolja i min aromalampa fräschade också upp:)

söndag, maj 11, 2008

I see the templars everywhere

Idag fick jag iaf gjort lite städning så nu möts jag av en ren hall (med mattor för första gången sedan mina kära katter flyttade in) och mitt badrum är tokrent. Tipset med bakpulver och citron funkar:D Tänker önska mig en toasits i julklapp. En transparent med taggtråd. Och dessutom investera i täckt kattlåda.

Som avslutning på min "Körslaget"-rapportering kan jag meddela att Markus Larsson kallar detta "En seger för hårdrocken" (Hell yeah!) och att Joacim Cans chattade med expressen.ses läsare idag. Och vem tror ni fick äran att inleda chatten? Kolla här!

Det är bara att konstatera:det Hammerfall sjunger i "Hearts on fire" händer nu!

*dagens rubrik kommer från just "Hearts on fire" och "templars" är bandets smeknamn på sina fans