Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, september 16, 2011

Ur balans

Idag insåg jag att min själ är trött och jag är i obalans. Kombinationen kvällspass, situationen på jobbet är tuff på grund av alla höstförkylningar ( mina varma sympatier till alla er som kämpar med samma sak) och dessutom att jag fick ett dödsbud om en bekant, en av de där människorna som finns i utkanten av ditt liv och du är glad att de finns, har gjort att jag inte riktigt orkade längre. En välmenande men okänslig kommentar och sedan var jag förstörd. Har inte rest mig ännu. Dock inte nattsvart för att jag vet att det kan bli bättre-och för att jag vet att jag inte är ensam.

Förutom min fantastiska vänner har jag en fantastisk bundsförvant-hårdrocken. Det är i sådana här stunder den visar vad den går för. Vete sjutton om det finns något tillfälle då hårdrock passar bättre än just de där stunderna när du mår dåligt, men du vet att du är värd något och att du kan kämpa dig tillbaka. Jag vet ingen musik som på samma sätt hjälper dig att hitta energi, samtidigt som den tillåter dig att må dåligt. Jag har två låtar som alltid hjälper mig tillbaka. Den ena är "At the end of the rainbow" med Hammerfall. Den andra är "Uprising" med Sabaton, som jag bjuder på här.

Vad lyssnar du på när du behöver hitta energin igen?torsdag, september 15, 2011

Veckans Söderbergare

Den har legat i träda några veckor, men "Veckans Söderbergare" är tillbaka igen.

  • Köpte av de nya strumpor och underkläder jag köpte för några veckor sedan var 100% av underkläderna och 67% av strumporna i ekologisk bomull.
  • Har fått svar från Garant och de skriver ut vilken typ av olja det är de rostar nötterna i samt att när de använder palmolja, så samarbetar de med RSPO (Round table of sustainable palm oil). De tyckte dessutom att det var roligt med konsumenter som vill göra medvetna val.
  • Den här punkten är inget som jag har gjort specifikt denna vecka, men när det gäller bomull för rengöring av kroppen (bomullsrondeller och tops) så väljer jag uteslutande ekologiskt.

tisdag, september 13, 2011

Helgen borta hos mig

Japp, vid rubriksättningen har jag har låtit mig inspireras av ett känt program där vanliga människor bjuder hem varandra på middag och sätter betyg-medan Helge Skoog gör sig lustig. Min helg har nämligen varit som en härlig trerättersmeny. Jag kommer inte att sätta några betyg (det blir ändå bara skyhögt, och vems helg ska jag tävla mot?) men presenterar det så.

Förrätt-fredag: Håkan Hellström med vänner

Dagen började beskt med en meningslös diskussion om hårdrock med en kollega. Jag respekterar att inte alla gillar hårdrock, men varför säga att det är värdelöst för att man inte gillar det själv-och verkligen lägga tyngdpunkten på att din dotter och hennes pojkvän inte lyssnar på det? Nej, jag föredrar helt klart personer om pratar sig varma för vad de själva gillar istället för att lägga fokus på att förminska någonting annat.

Betydligt trevligare var det att sitta på Gröna Lund med Sisu (Padawans mamma), Padawan, en vän tillde båda och Lady Glatem (jag älskar de härliga kompis-cocktails jag blandar ibland)ochkäka thai-mat innan Håkan. Det var galet mycket folk men jag har aldrig upplevt en så vänlig stämning i förhållande till folkmängden. Det förstärker min åsikt att jag inte är något jätte-fan av indie (fast jag kan lyssna på det) men jag gillar människorna-dessutom lite kul att gå på en konsert tillsammans med Lady Glatem. Upptäckte att jag gillar låtarna från Håkans nya CD bäst och hittade t.o.m en låt som hamnade i min spellista med kloka texter "Man måste dö några gånger innan man kan leva". Helheten sammanfattas bäst med en kommentar från en kille till vänster om mig "Det är inte så att man ser någonting, men man känner att det är bra"

Varmrätt: lördag-Utgång med Do Glatem

Efter att ha spenderat den längsta sammanhängande tid hemma som denna helg skulle bjuda på tog jag mig iväg till Do Glatems hem-vi passade på att testa vår bästa knutpunkts nya hårdrocksklubb som ersatt karaokeen på lördagar (jag har lite blandade känslor för detta). Det blev iaf en trevlig kväll med två live-band. Fick tyvärr mina känslor angående tjejband cementerade-varför har så få band med bara tjejer riktigt bra vokalister? Det är ju inte direkt så att det råder brist på tjejer som kan sjunga. Mycket skumt-kan bara komma på Vixen och Hysterica som har bra sång (och nu räknar jag alltså bara band med uteslutande kvinnliga musiker). Eftersom SL bestämt att vi som är beroende av pendeltåg ska lägga oss tidigt och inte ha något liv så erbjud Do Glatem gästrummet så vi åkte dit-blev dock inte mycket bruk av sängen för vi satt uppe och pratade halva natten-ett av de där fantastiska, otvungna samtalen som ofta uppstår sent och spontant. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort men jag är mycket tacksam för att jag har Do och Lady Glatem i mitt liv-de ger mig så mycket positiv energi.

Dessert: Söndag-Möter min överman och ser Game of Thrones

Jag trodde att jag var den mest extrema te-drickaren i Stockholms län-det var innan jag åt frukost med Do Glatem. Har inte bestämt om jag ska erkänna mig besegrad eller starta krig ;) Jag bestämde mig för att avboka min yoga och istället ge själen massage i form att hänga med en vän. Till slut gav mig mig av för en mycket snabb mellanlandning hemma där jag matade katterna och hämtade te för att bege mig till Hagbard. Han var också en perfekt värd och lät mig smaka på det ekologiska och rättvisemärkta chai-teet som han hade beställt. Mycket gott:) Han lagade också ljuvligt goda mackor som ni kan läsa om här.  Han lät mig också som utlovat se två avsnitt av "Game of Thrones"-och jag är den siste att hoppa på hajpen-men oh vad den är grym! Det är fantasy för vuxna-jag gillar att de verkligen låter saker hända och att det verkligen är en historia som berättas-inte tio episoder. Dessutom är jag stolt för att jag hängde med så bra trots att jag inte läst böckerna och vi såg den otextad. Den är brutal på ett bra sätt, bitvis mycket sensuell och sådär kargt vacker som ett frostbitet träd.