Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 29, 2008

Julen börjar imorgon

Kan bara meddela alla att jag hittat en stjärna och fått upp ljusstaken. Grå-svart stjärna och svarta ljus i staken. Bild kommer:D

Kommer träffa min Ravenlord imorgon. Längtar.

Why?

My usual luck...adventsstjärnan är bortom all räddning-två dagar före första advent. Imorgon börjar jakten på en ny. Några tips?

torsdag, november 27, 2008

En torsdag av ljusglimtar


Det var segt att gå upp imorse. Kardemumma-te och Sabaton gjorde dock livet lite lättare. Jobbet flöt dessutom på riktigt bra och känner mig nöjd med min insats där. Centrum hade kvällsöppet till 21 med underhållning och erbjudanden men jag orkade bara köpa mjölk och ost innan jag flydde ljudet, stojet och människorna. En del grejer var bra men jag hade inte orken. Så det blev hem-unnade mig dock att köpa hem vegetarisk pasta så jag slapp laga mat.

Det som verkligen värmde mitt hårdrockshjärta var att Big Mama gav mig en utmärkelse för att hon gillar min blogg:) Så det är bara att sända äran vidare. Kommer inte upprepa samma bloggar utan ta några jag glömde då och några som jag upptäckt sedan dess


Reglerna är följande:1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.Stencool hårdrockstjej. Massor av bra sminktips och snygga modellbilder. Man kan alltid hoppas att man själv kan hålla stilen så när man fyllt 40En annorlunda och kul matblogg. Tre bloggare delar på domänen, alla med lika vassa pennorEn av de bloggar jag läst längst och också en av de bästa. Här blandas allt från barns rättigheter till jakten på en väska och livet med söta westien Tippex.Jag vågar sticka ut hakan och säga att detta är den mest inspirerande matbloggenMysig blandad julblogg från Göteborg.Gullig blogg med sting av ett katt- och julälskande tjej som är snyggare än hon trorEn seriös blogg med mycket klokhet. Morrica tar ställning mot fra och för ett mjukare samhälle. Hon skriver klokt


Och bonus:


Jag skapar alltså är jag

Hur kan man vilja missa en blogg av kvinnan vars självbiografi kommer heta "Min sexistiska katt och jag?" Konst, kreativitet och vardag i en härlig blandning. Kryddad med en söt katt

onsdag, november 26, 2008

Silverhorse

Jag ångrar inte min mysiga helg här hemma för fem öre och skulle aldrig göra den ogjord, men när jag kikar på videon här nere så inser jag att jag missade något som inte var i Göteborg. Silverhorse spelade sitt premiärgig på Musikens Hus i Göteborg. Har dessutom hört att det är spännande saker på gång, men jag återkommer när jag vet mer.
Se och njut, ni som gilalr trumsolon bör bänka er!


tisdag, november 25, 2008

Raise the banner

För att synas och höras maximalt har SVT i år pytsat ut i deltagarna i Melodifestivalen i portioner. Förra gången kändes som när det stod "Husets rätt" på menyn i skolmatsalen (man hoppades på något nytt oc hupptäckte gamla rester) men i denna omgången höll jag nästan på att trilla ur skinnsoffan när jag såg bandet H.E.A.T bland deltagarna. Har ju bara sett bandet en gång som förband till Sabaton och gjorde inte direkt vågen men det här är ju precis vad festivalen behöver-friskt blod och nya fräscha artister. Dessutom var ju inte sångarenhelt kurant på det gigget jag såg dem så jag är banne mig beredd att ge dem en ny chans. Kanske kommer gilla dem bättre i detta sammanhang (och jag var skeptisk även till The Poodles första gången jag såg dem. Det ni!) Jag önskar H.E.A.T all lycka i festivalen och hoppas att de gör alla oss metalskallar och hårdrockshuven stolta genom att hålla vår fana högt!

Now or never..Raise the banner...For the nation...to victory!
J.Samuel, J. Lengstrand, K. Lagerström "Raise the banner", 2008

måndag, november 24, 2008

Tänd ett (stjärn)ljus

Ledig dag-kändes mycket skönt. Bestämde mig för att vara hjälpsam så jag åkte ut til min mormor och hjälpte henne att bära upp lådorna med julsaker från förrådet och sätta upp advents-stjärnan i fönstret. Tycker inte att en 84-årig dam som ser illa och har skruttiga leder ska upp och klättra på stegar när hon är ensam. Hon var mycket nöjd med resultatet och jag är själv nöjd med mig själv. Vi hade dessutom givande samtal och jag kände att jag fick lite mer positiv energi och det ska metalgudarna veta att det behövs. Dagens måndags-metal blir därför en låt som alltid har gett mig energi. Finska Stratovarius med "Hunting High and low"


söndag, november 23, 2008

Myshelg

Har återigen tillbringat helgen med Ravenlord som dock inte förstår sin egen förträfflighet. Vi hade det väldigt bra tillsammans. Han är som balsam på min själ när jag behöver. Har ju som jag nämnt en period när¨allt negativt fastnar lättare på mig. Då är det skönt att ha en jordnära och förnuftig kille som hjälper till att få perspektiv.

På eftermiddagen skildes jag och Ravenlord åt och istället träffade jag min fellow blogger Carra som var nere i Stockholm för miljöombyte. Vi fikade på ett av stans gömda pärlor och jag unnade mig en muffin. Äter sällan jättemuffins men gott är det. Det var första gången vi träffades men det är en av de gånger då jag mött vänner från nätet som kemin stämt bäst. Vårt samtal rörde mellan allt från katastrofer vi upplevt under vår livstid till musik och vad den kan betyda för människor. Det var en oehört positiv upplevelse och jag är glad att jag tog mig tiden.

Hemvägen var första gången jag verkligen frös men nu känner jag mig varm igen. Tyvärr ryktas det om att det kommer bli varmt igen. Suck! jag vill ju ha snön kvar.