Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, februari 25, 2012

I'm a double nature

Min helg som den hittills har utvecklat sig, får mig verkligen att framstå som en dubbelnatur. På fredagen drog jag ut med Do och Lady Glatem och såg Marty Scars band spela på en av pubarna i stan. Grymt bra drag och trevligt sällskap som alltid-vi kom bl.a fram till lilla Estelle Bernadotte är en "princess of the dawn" och inte "princess of the night". Skandal att det är nästan ett halvår sedan jag och Marty Scars sågs senast.

Typiskt mig och min dubbelnatur är att när jag kom hem lade jag kikärter i blöt och drack en mugg yogi-tea innan jag lade mig. Det är rock n roll det ;D

Ska jag vara allvarlig en stund så har jag lite svårt att förstå vanliga dödligas förvåning när hårdrockare berättar att vi gör mjuka eller vanliga saker. Det är klart, om de förstår att vi är vanliga människor under nitarna så måste fördomar kullkastas-och att kullkasta fördomar är inte lätt men det är värt det.

Du som läser, har du någon fördom om hårdrockare eller fått höra någon galen fördom som du vill dela med dig av?

torsdag, februari 23, 2012

Grattis Sverige till en princess of the night

Så, Victoria och Daniel har fått en dotter och Sverige har fått en prinsessa. Grattis till de nyblivna föräldrarna-namnet behöver ni ju inte fundera på det har bloggläsarna redan löst;)
Bloggen vill hylla prinsessan med en passande låt-"Born to rule"

måndag, februari 20, 2012

Sonata Arctica-Stones grow her name

Jag vill bara meddela alla er som söker på "Sabaton" och "Carolus Rex"-det kommer fler skivor än den i maj;-). Sonata Arctica har idag släppt titel och spårlista på sitt kommande album. Titeln blir "Stones grow her name" och omslaget ser ni nedan. Enligt Tony Kakko kommer den nya skivan att innehålla 
New elements, styles and new moods, talented quest artists and ideas for the enjoyment of the loyal friends of our music. Can't wait for you to get your hands and ears on Stones Grow Her Name! Hope to see you all again on tour! Be well!
 
Keyboardisten Henrik Klingenberg har sagt att det troligen inte blir några symfoniska element på nya skivan. Lite synd tycker jag som älskar de orkestrala versionerna av "Days of grays" men det är fullt möjligt att det blir bra. Att döma av Henriks uttalande och låttitlarna får jag en lite råare känsla än tidigare album. Märkligt nog känns det som att detta omslag inte kommer att väcka lite mycket debatt som Sabatons.