Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, mars 10, 2006

Musik och människor...

Idag sorterade jag om och rensade min skivsamling. Ställde in de skivor som är mera jag nu i stället nära stereon och de gamla som jag mer sällan lyssnar på i stället och CD-samlarna i fönstret och de allra minst aktuella i lådan under sängen. För er som inte känner mig så har jag under de senaste tre åren gradvis bytt smak från schlager till metal. Under tiden som jag rensade funderade jag en hel del på just förhållandet den moderna människan har till sin musik och hur vi definierar oss utifrån musiksmaken. Min grundinställning är att ingen ska behöva skämmas för sin musiksmak och jag har egentligen inte slutat lyssna på någon form av musik, jag har mera lagt till. Däremot känns metal mer som den jag är idag. Jag känner inte att jag kan identifiera mig med schlagerns texter och deras syn på världen och på kärlek i synnerhet. Men jag vet ju att de skivorna finns där om jag skulle känna att jag vill/behöver lyssna på dem. Omorganisationen skedde främst för att jag insåg att jag inte tog fram mina hårdrockskivor så ofta som jag ville för att det var rent praktiskt besvärligt. För att tala feng shui-det blev en blockering av qi-flödet. Nu så känns det inte som gammal energi blockerar längre och det är skönt. Jag ´har på senaste tiden börjat förlika mig med mitt förflutna och slutat fly från det, men samtidigt är jag en ny människa och det ska synas i mitt hem. På sätt och vis är mitt "nya" ställ som ett monument över min insida: här står mitt gamla favoritband (Arvingarna) sida vid sida med mitt nya favoritband (Hammerfall) och det ser både snyggt och kul ut.

söndag, mars 05, 2006

Jag finns kvar

Jag har inte gett upp mitt bloggande. Har bara haft en intensiv första vecka i arbetslivet som som personlig assistent. Livet IRL har tagit all tid och kraft f¨ån livet URL men jag mår bra av att jobba. Känner mig friare och lugnare. Iofs så är det en hel del jox som måste utföras i mitt liv just nu men jag har styrkan att ta hand om det.

idag rensade jag ut mitt skafferi och kylskåp. Jag kan säga att det var välbehövligt. Hittade massor av roliga kryddor som jag glömt att jag hade så det var kul och tack och lov inga katastrofer eller märkliga organismer i kylen:)

Jobbet har också fört det med sig att jag kommit i balans med min viktminskning igen. Jobbveckorna framöver kommer bli mindre intensiva och det känns bra eftersom jag då kommer ha tid med de andra aspekterna av livet också.

Det ante mig...

HASH(0x8c36964)
You have Elvin blood: The blood in your veins is
that of the elves. The most noble of all
bloods. The Elves are very honest and wise,
and you share that aspect with them. You are
a very fun and kind person and anyone who
meets you immediately feels safe when youre
around. You are a great person and an even
better friend. Dont ever change for anyone.

What ancient bloodline do you have?
brought to you by