Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, juni 06, 2012

Jag vet att du är och förblir vad du var...

Det verkar som om de senaste veckornas stormvågor av elände av krav, negativ energi och allmän oförståelse har rasat färdigt för denna gång. Har inte firat nationaldagen. Även om dagen har burit på försoning med nära som har krävt för mycket av mig, och jag och Hagbard har, i samförstånd, tagit en paus i vårt umgänge. Vi har skavt på varandra och hamnat i obalans. Vi tror båda att vi ska kunna hitta tillbaka till vår vänskap men vi behöver tid på skilda håll.

När stormvågorna rasade som värst kändes det som att jag inte hade kontroll över mitt liv längre. Nu är den tillbaka. Det fanns mycket roligt som jag kunde ha gjort-men jag vilar. Det kommer att komma fler roliga dagar-med musik, umgänge och annat. Jag gnistrar inte just nu, men jag kommer att gnistra.

De senaste dagarna har också bjudit på svårighet att komma över kärlek som kunde ha blivit men inte blev. Det känns lite lugnare med det också. Det kommer dagar för att sova sked och tillhöra någon också, även om idag inte är en av de dagarna. Som nationalsången till det land jag har valt att kalla mitt ljuder "Jag vet att du är och förblir vad du var".

Sveriges Nationaldag


Sveriges nationaldag, och min favoritversion är med Sabaton. Så, med en speciell hälsning till mina polare och vänner på Sweden Rock, "Du gamla, du fria" med Sabaton.

tisdag, juni 05, 2012

Mitt liv som film-soundtracket del 2

Har gjort den för tre år sedan. Bara att köra hårt igen:)

Instruktionerna:
- Öppna iTunes/winamp/media player/ipod/et c.
- Välj Shuffle
- Tryck på start
- För varje fråga nedan, skriv sången som spelas
- När du går till en ny fråga, tryck för nästa sång
- Ljug inte och försök inte låtsas att du är coolare än vad du är!

Öppningsmusik:"Metal machine" Sabaton
Första dagen i skolan:"Garden of evil" Cans
Jag blir kär:"Róisín Dubh(Black rose-a rock legend)" Northern Kings
Vi gör slut:"Dead to the world" Nightwish
Studentbalen:"Sleeping Sun" Nightwish
Mental krasch:"Prisoners in paradise" Europe
Flashbacks:"Aphasia" Hammerfall/Europe
Jag och kärleken blir ihop igen:"Taikatalvi" Nightwish
Bröllopsscen:"The boys are back in town" Thin Lizzy
Slutstrid:"Metalwar" Hysterica
Dödsscen:"Thundergods" Sabaton
Begravningssång:"Tutankhamen" Nightwish
Finalsång:"Romanticide" Nightwish
Eftertexten rullar:"The price of a mile" Sabaton

Verkar vara en ganska skruvad film-men Tuomas Holopainen lär väl bli nöjd över royaltin ;)

måndag, juni 04, 2012

Mr Trololo är dödEn stor röst i webkulturen har tystnat. Mr Trololo ,eller Eduard Khil som han egentligen hette, har somnat in 77 år gammal. Jag kan inte undgå att bli på bra humör av den sången. Spatsiba Eduard och vila i frid.

söndag, juni 03, 2012

Sonata Arctica "Stones grow her name"

Har nu lyssnat på Sonata Arcticas "Stones grow her name". En intressant skiva-den är både lätttillgänglig och tar tid att komma in i. Symfoni-orkestern från "The days of grays" har fått semester men det blir inte mindre pampigt eller kreativt för det. Jag trodde aldrig att jag skulle höra mig själv säga detta men banjo på en metal-skiva är riktigt bra.

Mitt favoritspår på skivan är balladen "Alone in heaven". Det är en låt för de där dagarna när Tony Kakkos röst är en av de få saker som tar sig igenom ringmuren jag har byggt runt hjärtat.

There is good in him..I know there is...still...

Har en hård period just nu, med nära som kräver mer av mig än vad en människa kan göra av en annan, samtidigt som jag behöver fokusera mera i jobbet. Det är jobbigt och jag har bitvis varit trött, arg och ledsen.

Det positiva i detta är det helhjärtade stödet jag har fått från mina polare och vänner. En del av dem har överraskat mig positivt. Det är en erfarenhet jag har om svåra tider, att den varmaste hjälpen ofta kommer från oväntade ställen. I detta var det dels att jag första gången på länge hann prata med Alvfursten-som är precis lika mild men bestämd som smeknamnet ger sken av. Det andra är att min f.d. dejt, hädanefter kallad Darth, och jag pratade för första gången sedan det blev klart att det inte skulle bli något. Det var förlösande, det finns inga hard feelings mellan oss och även om det inte blev något mellan oss så är vi vänner. Dessutom, i en tid när mina nära bara tar utan att ge, så var det otroligt skönt att höra att jag ska ta hand om mig.

Dagens rubrik kommer från Star Wars Episode 3 och passade så bra in på mitt och Darths samtal. Jag känner mig lite som Padmé just nu, ung och stark kvinna med mycket ansvar, även om jag hoppas att jag möter ett bättre öde.