Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 01, 2007

No rest for the wicked

Vardagsrummet blev jättefint och det var så skönt att träffa min kompis och fika igår. Det behövdes verkligen. Ska som jag skrivit verkligen anstränga mig med det sociala nu. Idag blir det inspirationsdag med jobbet och utgång. Dagen kommer bli som rubriken antyder.

torsdag, augusti 30, 2007

Egentligen...

...är det för tidigt att blogga om men det händer spännande saker på den privata fronten. Jag vågar faktiskt hoppas på att det ärrade ´hårdrockshjärta ska få klappa lite extra i höst.

Jag har påbörjat mitt projekt att öppna upp för hösten. Har städat badrummet och hallen färdigt och påbörjat vardagsrummet. Badrummet fick dessutom ett lyft i form av svarta och blå gelédöskallar. Har nästan helt bestämt mig för att köra på blått i badrummet. Det svåra ligger i att göra det på ett sätt så att det inte känns "gjort".

Vardagsrummet kommer få sin del av det genom nya gardiner i höstfärger och löpare och ljuslyktor i röda, cerise, oranga och guldtoner på bordet. Det blir lite indisk stil.

Så var det dags för tjejsnack, om musik:

Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken?
Jag lyssnar mest på heavy metal och power metal, gärna symfonisk dito från Finland. Jag gillar energin, kraften och dessutom texterna. Ofta fantasy-referenser och så kan man tolka in vad man behöver tolka in i dem. Trogna läsare vet att favoritbanden heter Hammerfall och Nightwish, och i deras texter kan jag bli förälskad i formuleringar. Jag kan dock lyssna på nästan all musik.
Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren? Om du är tonåring nu, så vad lyssnade du på som barn?
Håll i hatten nu, men fram till för några år sedan var jag dansband/schlagertjej. Lyssnar inte mycket på det idag men jag står för att jag har varit det. Det kan dock vara kul ibland, speciellt om man är nyförälskad.
Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför?
Hiphop gör mig vansinnig. Jag mår illa av det monotona beatet, de destruktiva texterna och hela subkulturen. Är måttligt förtjust i reggae. Det är för såsigt.

Nämn fem artister du har sett live/skulle vilja se live.
Har sett Hammerfall, Nightwish, Mötely Crue, Lordi och Sabaton live. Sabaton var bland det starkaste jag sett live. Att ge järnet så totalt inför en så otacksam publik (de var förbarn till Lordi och många barn i publiken). Vill se Iron Maiden.

Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha? Mina stoltheter i min autografsamling är Darren Hayes och framförallt Joacim Cans (sångare i Hammerfall). Tycker dock det är coolare att ha kort på sig själv och artisten. Mitt mål är att jag ska ha autograf av och ett kort på mig och Hammerfalls gitarrist och låtskrivare Oscar Dronjak (som dessutom råkar vara mitt manliga skönhetsideal).