Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 30, 2013

Hur väljer du merchandise egentligen?

Spader Ess skriver i sitt senaste inlägg om merchandise och ställer sig frågan "Vad vore rockvärlden utan bandtischan?" och om heta såser och drycker som banden har kommit på. Som sagt, det finns allt möjligt att välja på om du känner att du vill ha något med ditt favoritband på. Jag tänkte därför skriva lite om hur jag tänker när jag väljer merchandise, både vad gäller favoritband och tv-serier och filmer, t.ex. Game of Thrones.

Nu ska jag "outa" mig själv-jag är tjejen som väljer band-tröjor efter ryggtrycket. Bandtröjor utan ryggtryck är som en AC/DC-konsert utan "Highway to hell". Vad gäller trycket så ser jag gärna snygga skivomslag eller iaf någonting som anknyter till texterna. Jag gillar t.ex. att Sonata Arctica fortfarande har vargar och korpar som tema på sina tröjor fortfarande, trots att "Wolf and raven" har några år på nacken.

Utöver tryck så gillar jag kul detaljer. Titta t.ex. på ryggen på det här linnet.

När nu ämnet merchandise är uppe så tänkte jag tipsa om vad jag skulle vilja se mer av vad gäller merchandise. Spetsa öronen nu banden, för här kommer det:


  • Hårdrockens färg är svart, och lär så förbli, men jag skulle gärna se lite kläder i andra hårdrockiga färger-grått (ej melange), vinrött, mörklila, khaki etc.
  • En liten kul grej vore att göra strumpbyxor liknande mönstret på äppelkvinnans ben på "Stones grow her name"-omslaget
  • Smycken är sorgligt underrepresenterat. Varför inte gå ihop med någon smyckesdesigner och skapa en snygg linje i silver och stål? Här finns vi som måste operera i den vanliga världen att vinna. 
  • Jag skulle gärna se lite snygga saker till hemmet. Brickor, bordstabletter, glasunderlägg m.m. Tänk er den här eller den här bilden på bordet.
  • Överhuvudtaget-lite mer som passar i den övriga garderoben när man är vuxen. Sök gärna inspiration hos The Stylish Geek.
Hur väljer du merchandise och vad gillar du?


söndag, augusti 25, 2013

Slut eller nystart?

Helgen som nu har passerat markerar slutet på min semester. Måndag morgon är det tillbaka till arbetet. Nu kommer jag dock inte att komma med de vanliga klyschorna om "saltgruvan", "sommaren är slut" etc. För mig innebär hösten nämligen inte slut och mörker utan nystart. Har också tänkt på första arbetsdagen som ett sätt att få ordning på saker. Då kommer jag att få tider för hur jag jobbar i september. Jag vet hur jag kan boka in saker.

På lördagen fick jag iallafall smaka sommar. Goron och jag tog med oss Nystan och drog till Sjöhistoriska på vikingamarknad. Det var soligt och fint och tälten var uppslagna precis bredvid vattnet. Nystan fyndade en vacker garnhärva färgad med krapprot och jag köpte pärlor till mitt frej-halsband. Träffade dessutom min vikingavän Enhärjaren, som var där och visade stridskonst. Alltid kul att titta på-dessutom var publiken väldigt trevlig och hakade på. Extra coolt att vikingarna landsteg med ett skepp.

När vi hade fått vår beskärda del av vikingar for vi till gamla stan, där Nystan tog tunnelbanan hem och jag och Goron dök in på SF-bokhandeln där jag köpte "Merlin" och så norska skräckisen "Thale". Sistnämnda  tog vi med oss till Do och Lady Glatem, där det blev fika, filmkväll och dåliga fiskordvitsar . Vad mer kan man behöva?

Helgen har dock inte enbart varit glittrande och sorglös. I fredags tvingades jag att avliva min sista kvarvarande akvariefisk. Så nu är jag för första gången på tio år fisklös. Men detta gör också att jag kan byta ut mitt akvarium, som börjar bli gammalt. Planerar att skaffa ett nytt, och fylla det med nya fiskar. Har haft akvariet sedan 1995, så det är en era som avslutas och en ny som tar vid.

Slut på semestern och fisklös, som ni hör går detta med slut och nystart som en röd tråd genom helgen. Så med några kloka ord om hösten så går jag in i en ny vecka.