Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 01, 2012

Sista jobbdagen slut

Två tuffa dagar på jobbet. Fullt ös medvetslös och energikrävande. Men jag tog mig igenom dem och nu har jag en helg framför mig. Det är 1:a september. Min andra favoritårstid är här. Som Tomteboanna skriver så klokt, längtan efter förändring blir stor på hösten. Jag hoppas att det blir så. Men nu ska jag njuta av att jag orkade med den här dagen. Den har legat som en sten i skon länge. Min längtan och mitt prat om förändring och att vi går in i nystartens tid till trots, så tänker jag ge mig själv en klapp på axeln i form av en nostalgikick. Songen "She's got the power" från TV-serien "Jem and the holograms", en serie jag och min bästis såg när jag var liten och jag kan se hur den har påverkat min smak. Passande för denna blogg så handlade den om två kvinnliga band som konkurrerade. Ironiskt nog så var det de "onda" tjejerna som var rockigare. Undrar vad mitt 6-åriga jag skulle säga om att jag blev hårdrockare?

onsdag, augusti 29, 2012

Angående Rockbjörnen

Nähe, Sabaton blev varken Årets Hårdrocksgrupp eller Årets Livegrupp. Jag tänker inte gnälla något över detta utan istället låta Dead by April och Den Svenska Björnstammen njuta av sina priser. Dessutom känns det positivt att ett metalband var nominerat i bästa livegrupp, så nu tar vi nya tag och nästa år hoppas vi att det är Sabaton som kliver upp och tar emot nallen.

Liies måndagsfrågor

Dags för Liies frågor igen. Denna gång så så går vi ifrån våra hem och egna shoppingvanor och ger oss ut på en eskapisk färd.

Om du fick leva...

1. ...i en annan tid, vilken tid skulle det vara?
Om jag ska leva som mig själv så väljer jag vikingatiden. Dels så är jag fascinerad av den tiden, dels så gillar jag den syn på kvinnor som fanns då. Förvånansvärt modern.
Skulle jag leva som man hade jag valt upplysningstiden, skiftet 1700/1800-tal, när man som vetenskapsman och var tvungen att vara lite showman också. Jag tror att jag hade haft väldigt skoj i den balansgången.

2. ...som ett djur, vilket djur skulle det vara?
Har sagt att jag vill bli svärdfisk i nästa liv, men det är inget roligt liv idag då man nog kommer att bli uppfiskad, så jag säger bläckfisk på ett korallrev. Få andas under vatten, simma omkring i en av världens vackraste miljöer och kunna ändra färg.

3. ...i en film, vilken film väljer du?
Mycket svårt val mellan att bo i Vattnadal (Rivendell) i "Sagan om Ringen" och i "Stardust". Den senare verkar ha en skön optimistisk stämning, och jag vill ta en öl på "The Slaughtered prince".

4. ...i en viss ålder resten av livet, vilken ålder väljer du?
Det känns väldigt skönt att kunna säga right here, right now.

5. ...i en annan persons liv, vem vill du leva som?
Detta är svårt, detta är riktigt svårt. Det är ju frågan om du vill välja någon som du skulle ha roligt att leva som eller om du ska välja någon så att du kan påverka världen. Jag tänker också på ett indiskt ordspråk "Avundas aldrig någon det sken av lycka han ger, du känner inte hans hemliga sorger" Jag trivs dessutom bra i mitt eget liv som CrimsonAnna.

Jag lämnar tre förslag, antingen Kronprinsessan Victoria, för att testa hur det verkligen är att vara kunglig, samt lyx och påverkan i ett. Dessutom skulle jag be Sabaton spela "Primo Victoria" på Victoriadagen och få Kungen att inviga Sweden Rock Festival. Ge metal lite kunglig glans!

Mitt andra val är att vara president Obama och leda in amerikanerna på en helt ny väg. Vete sjutton hur det skulle gå men jag säger som Jan Malmsjö "bygga upp en himmel av alla j*vlighet"

Slutligen-det hade varit lite kul att vara Bruce Dickinson för ett gig! Gå ut på scenen och ha upp till 100.000 fans som äter ur din hand.

Vänskapsvärme och ny Sonata Arctica-video

Har varit lite låg idag. Dels är det tisdag (vissnaste vardagen ever) och har utsatts för tråkiga energier från människor med stängda sinnen. Tycker dock mest synd om dem, det kan inte vara särskilt kul att leva om man ska gå och vara rädd för allt hela tiden.

Dock så ringde jag och Hagbard varandra och han var på andra sidan skalan och på jättegott humör. Det fina är att det strålar ut värme från honom när han är glad. Det är så skönt att prata med honom efter en dag på jobbet. Tack vare honom kommer jag att lägga mig och vila inför min lediga dag med ett leende.

En annan sak som piggade upp mig var Sonata Arcticas nya video till låten "Shitload of money". Jag gillar hur den är filmad och "lågbudgetkänslan" som har funnits i en del av Sonatas tidigare videos är borta. Jag har lite delade känslor angående stripporna men om man lyssnar på texten så har de ett syfte. Något som däremot känns lite skönt oväntat är texterna med info om allt från änglar till hur ordet "wealth" definieras. Det ger en extra krydda till videon.

söndag, augusti 26, 2012

Missade zombierna...igen

Jag är ingen större zombie-entusiast, men jag har ändå tänkt att vara med på Stockholm Zombie Walk för att det är en kul grej, och sådant ska uppmuntras. Tyvärr satte mitt jobbschema stopp för det men att se 100-tals zombies krypa uppför trappan mot Medborgarplatsen hade varit så läckert.Nu verkar de ha haft roligt utan mig (Tatueringsmodern var ute och hasade, men har inte fastnat på bilderna). Kan rekommendera att läsa kommentarerna om du är typen som finner människorna som skriker "Will somebody think of the children?" i falsett ofrivilligt komiska (det gör jag).

Mitt bidrag i debatten om sådant här är okej eller inte med tanke på barnen är att en av de saker jag upplevde som obehaglig när jag var liten var...dans under midsommarfirande. Helt enkelt för att vuxna som ska vara med drog lite för hårt i deltagande barn, däribland mig. Midsommarfirande anses ju vara för barnens skull. Jag hade 100 gånger hellre tittat på, eller ännu hellre deltagit i, en Zombiewalk (men det var inte uppfunnet när jag var liten och mina föräldrar är/var inte skräckfilmsentusiaster).