Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, september 26, 2009

Positiv nyhet för världens hajar

Hittade en positiv nyhet på DN idag-att ö-riket Palau ska införa haj-reservat för att minska fisket av dem till hajfenssoppa (en oerhört grym fiskemetod som inte bara innebär att hajarna får sina fenor avskurna medan de lever, utan även att de får ligga på havsbotten och svälta ihjäl-vilket kan ta en månad).

Visst, det står i artikeln att det kommer bli tufft för Palau att efterleva detta och det ligger pengar bakom (Palau har en stor inkomstkälla i dyk-turism) men det är ett bra initiativ och jag tror detta är rätta vägen för naturvård-att göra djuren mer värdefulla som levande än som döda.

"Hajarnas skönhet och styrka visar enligt min mening hur sunt havet är", säger presidenten Johnson Toribiong. Om du känner som presidenten (du behöver inte ha gått så långt som jag och tatuerat en hammarhaj i nacken) och vill göra någonting så kan du välja bort hajfenssoppan när du äter på asiatisk restaurang och skippa hajfilén när du står vid fiskdisken. Då räddas många hajar.

torsdag, september 24, 2009

Kropps-mys

Dagen idag blev längre än beräknat men jobbet kändes bättre än det gjort på länge så jag tänker inte klaga. Kom hem och där väntade ett paket från Shop Art Missy på mig. Art by Missy är en nystartade webshop som säljer skönhetsprodukter och smycken. Ni som älskar muffins kommer ha en högtidsstund. Själv beställde jag ett läppbalsam som doftar chai-te och doftprov på scrub och bodybutter. Jag kan rekommendera läppbalsamet-mycket skönt och doftar verkligen chai-te. Jag kommer säkert beställa body-butter med. Doften "winter candy apple" doftar sensuellt och stilfullt. Jag vet inte hur Dita von Teese doftar men hon skulle passa i den doften. Applåder till proffsiga Monika som driver shoppen-en mycket bra idé med gratis doftprover:)

måndag, september 21, 2009

Vissen

Trots Ravenlords famn är jag fortfarande trött och vissen (men han hjälpte lite). Det verkar gå ett sorgestråk genom världen-känns som halva min bekantskapskrets antingen är krasslig eller vissen på annat sätt. Inventerar just nu mina vänner för att se om någon av dem kan muntra upp mig.

Veckans måndagsmetal blir "Guardian Angel" med Tarot.