Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 19, 2011

"Det står inte i Lukas-brevet, att de har sågklingor i skrevet.."

SVT har lagt upp det klassiska klippet med Siewert Öholm och W.A.S.P. Titta och njut-att se trångsynta människor göra bort sig är alltid underhållning. Jag tror att det sägs totalt en klok mening. Det är skönt att veta att detta är ett starkt vinklat inslag, annars hade jag ta mig sjutton blivit mörkrädd med tanke på att jag faktiskt var ett lättpåverkat barn under denna tid (och det är inte W.A.S.P:s kättingar, blod och sågklingor jag blir rädd för)

Välkomna in i matchen, Aftonbladet, ni skulle ha sett den.

Äntligen så har helgen kommit. Har avverkat mitt sista långpass på jobbet på tre veckor och bara en enda sak inbokad i helgen-och det är en konsert med medeltidsinfluerad musik. Har också gjort en liten men viktig samhällsinsats och donerat blod så nu kommer någon får en ny chans tack vare en halvliter "type O negative" ;)

Aftonbladet skriver idag om Anette Olzon förresten. Ingenting nytt för oss som har följt bandet. Lite som att komma in på arenan när matchen är slut. Jag fattade aldrig att inte svenska tidningar rapporterade mer om att vi fått in en svenska i den finska nationalklenoden. En sak är dock sant t.o.m. i Aftonbladet; Tarja Turunens fans är lojala på gränsen till fanatism. Själv ser jag fördelar och nackdelar med båda vokalisterna och bjuder därför på en liten sång till de som muttrar: Blackmore's night underbara cover på Bob Dylans "The times they are a changing"

onsdag, november 16, 2011

Hello, is it me you're looking for?

Northern Kings "Hello"musiken som beskriver min sinnesstämning allra bäst för tillfället. Enjoy!

tisdag, november 15, 2011

Om att uttrycka sig-kanske skulle lära mig det.

Insikt-det är inte en bra idé att blogga om saker du inte gillar när blodsockret är lågt. Det gjorde jag nyligen och resultatet blev att jag trampade en annan bloggare på tårna och bröt mot min egen princip-att ha en positiv blogg . Har bett den berörda bloggaren om ursäkt, samt strukit olyckliga formuleringar. Låter dock inlägget stå kvar.

Om att uttrycka sig

Morrica skriver om de sökord hon har stött på under sitt höst-projekt som Idol-följare. Jag förstår hennes reflektion-många går onödigt hårt åt de ibland unga Idoldeltagarna och verkar glömma att de inte är färdiga artister bara för att de står på i TV.

Det andra inlägget som inspirerade mig till detta är Gbgmamman skriver om sitt nya kök. Hon har varit mycket duktig och gjort det fint (även om jag personligen tycker att matgruppen var fin redan innan) men för mig får kreativiteten en besk bismak när hon skriver "ingen massproducerad Ikea-skit". Det kändes för mig som onödig släng mot oss som har Ikea-möbler och trivs med det.

Det båda inläggen får mig att fundera på en sak som jag tycker går igen idag-att många har svårt att berätta att de tycker om något utan att samtidigt såga något annat. Det känns trist att flera verkar tro att det behövs när det ofta är mycket roligare att höra om varför personen ifråga gillar något. Det ger så otroligt mycket mer.

Det jag vill göra med detta inlägg är inte att hänga ut någon eller att prisa IKEA, det jag vill göra är att väcka en diskussion om att våga prata positivt om saker. Konstruktiv kritik och ifrågasättande har naturligtvis en plats, men behöver inte vara med jämt.

Vad säger du?