Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, november 15, 2011

Om att uttrycka sig

Morrica skriver om de sökord hon har stött på under sitt höst-projekt som Idol-följare. Jag förstår hennes reflektion-många går onödigt hårt åt de ibland unga Idoldeltagarna och verkar glömma att de inte är färdiga artister bara för att de står på i TV.

Det andra inlägget som inspirerade mig till detta är Gbgmamman skriver om sitt nya kök. Hon har varit mycket duktig och gjort det fint (även om jag personligen tycker att matgruppen var fin redan innan) men för mig får kreativiteten en besk bismak när hon skriver "ingen massproducerad Ikea-skit". Det kändes för mig som onödig släng mot oss som har Ikea-möbler och trivs med det.

Det båda inläggen får mig att fundera på en sak som jag tycker går igen idag-att många har svårt att berätta att de tycker om något utan att samtidigt såga något annat. Det känns trist att flera verkar tro att det behövs när det ofta är mycket roligare att höra om varför personen ifråga gillar något. Det ger så otroligt mycket mer.

Det jag vill göra med detta inlägg är inte att hänga ut någon eller att prisa IKEA, det jag vill göra är att väcka en diskussion om att våga prata positivt om saker. Konstruktiv kritik och ifrågasättande har naturligtvis en plats, men behöver inte vara med jämt.

Vad säger du?

5 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Jättetrist att du blev sårad över det jag skrev om Ikeamöbler. Lyssnar såklart på kritiken och formulerade om det, för det var ju inte meningen. Sen kan jag ju tycka att man kan få ha sina åsikter och också uttrycka dom. Jag har också ikeamöbler, har alltid haft, men försöker verkligen att byta ut och rensa bort det som jag tycker att alla andra har. Sen har jag ju vänner som älskar sina IKEA möbler och som absolut inte tycker att det jag har är snyggt. Såna är vi som tur är - olika. :)

CrimsonAnna sa...

Jag ska inte säga att jag blev så väldigt sårad, jag tyckte mest att det var synd med formuleringen för den tog uppmärksamhet från det fina köket och ditt arbete.

Du ska ha stor cred för att du gick in, tog diskussionen och tog till dig kritiken med värdighet. Vi behöver fler big mamas på nätet:)

Gbgmamman sa...

Läste precis vad du hade skrivit härinne i din blogg.(gjorde tyvärr inte det förut eftersom att jag hade bråttom ut med vovven) Det gör mig ledsen att du kritiserar en liten mening i min blogg (som jag dessutom ändrar på sedan)men sedan verkligen på nåt sätt gör ett personligt påhopp på mina åsikter samtidigt som du framhäver dina egna åsikter. Lite som att äta kakan men ändå ha den kvar! Skulle bli glad om ändrar även i din blogg, då kanske vi båda två blir glada idag? Hmm..trist..

CrimsonAnna sa...

Har nu strukit citatet från din blogg. Nu får var och en gå in och läsa samt göra sin egen bedömning. Vi har delade åsikter här, men av respekt för dig så har jag ändrat.

Gbgmamman sa...

Tack så mycket, det uppskattas!