Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, september 18, 2008

Little angel

Marcus Marcus, 6, har startat en namninsamling för att rädda världens hajar. Han hade tydligen hört om hur världens hajar stympas levande på sina fenor för att koka hajfenssoppa på. Tydligen smakar inte ens fenorna något utan gör bara soppan tjock i konsistensen. Det finns någon gammal myt att det ger styrka. Marcus hade en skön kommentar "Ät broccoli-soppa istället. Det blir man stark av på riktigt".

Det är klart att jag skrev på marcus protestlista. Jag känner nämligen igen hans vrede och engagemang från en annan hajroad unge för drygt tjugo år sedan jag:undertecknad). Marcus har dock gått längre än jag-jag drömde om at tgöra ngåot då, han gör något!

Heja Marcus:D

onsdag, september 17, 2008

Nice day to start again...

För fem år sedan så skrev jag in mig i Viktväktarna, gick ner 20 kg och 140 cm och förändrade mitt liv och bilden av mig själv. Jag är oerhört glad för att jag tog det steget för jag har lyckats sluta fred med min kropp. Visst jag har dagar när jag inte känner mig ett dugg snygg (framförallt nu när jag har röda veckan) men det finns också ganska många dagar där jag kan känna mig okej, och även dagar när jag känner mig riktigt snygg.

Dagen har ägnats åt att ta det mycket lugnt. Jag känner mig åderlåten och trött pga röda veckan men jag fixade både hemlagad lunch och matlåda till imorgon. Drog iväg in till stan en snabb på kvällen och besökte min pappa. Det var trevligt att träffa honom får se till att göra det igen snart. Jag är inte orolig över min trötthet. Tror att vila, tända ljus och rökelse kommer att göra susen.

Bless the child

Vattenfall skänker 20 kr per länkat inlägg till Childhood Foundation. Jag är med. Ett spännande sätt att samla in pengar utan störande tiggeri-självklart får ju vattenfall goodwill-men vad sjutton, barnen behöver resurser. De stannar när de når 100.000 når vi det fort kanske fler företaf får upp ögonen för annonsformen. Kanske kan vi också få väck de störande insamlarna på gator och torg.

Helt gratis bjuder jag på Nightwish "Bless the Child"

måndag, september 15, 2008

I am the warrior

Det gick riktigt bra på jobb 2 (introduktionen) och det känns som jag kan klara detta. Dagens måndagsmetal blir Freedom Call "Warriors" som en liten hyllnin till någon speciell;)

Elvish medicine part 2

Det är väldigt mycket just nu. I helgen blev det för mycket och kombinationen av för höga förväntningar på mig själv, hormoner och stress resulterade i en eruption av tårar och ilska. var bortbjuden på fest hos Alvfursteparet, två riktigt goa vänner. Hade det varit några andra och hade jag inte involverat min dejt så hade jag ringt mig sjuk-hade en riktig otursdag. inte nog med eruptionen och en trasig vas, missade bussen. Väl framme så släpte dock ilskan och smärtan. Träffade goa människor där som jag inte sett på ett tag och kunde slappna av. Tack på er vänner, ni vet vilka ni är. Sov för övrigt hemma hos dejten för att slippa åke hem själv:) När det händer ngt får ni veta:)

Den här veckan blir nog tuffare än jag trodde med mycket jobb. Just nu klistrar sig det negativa lättare fast vid mig än vanligt och då gäller det att hålla fast vid det positiva hårdare. Tror att eruptionen vill säga mig att just vill jag ge allting men jag kan kanske inte göra det just nu. Det får bli en sak i taget och hitta ett lugn.