Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, oktober 22, 2011

Life is a lemon and I want my money back!

Lyckan blev kortvarig-när jag duschade efter träningen så lossnade antihalk-dekalerna, iaf delar av dem. Jag tror att det beror på att limmet har försvagats under åren de har legat, men surt är det. Så jag låter Meat Loaf utgjuta sig åt mig.

Lyssning och hemmafix


Det ni ser på bilden ovan är inte en moodboard om badrum-det är botten av mitt badkar. Igår fick jag nog och gav mig först på att skura mitt utslitna badkar med anti-cillit bang för smuts och mögel, och lyckades få det gamla skrället nästan helt vitt (troligen är badkaret lite äldre än jag).  När det var gjort så tog jag fram antihalk-dekalerna jag köpte för lääänge sedan och satte fast. Jag gillar det positiva budskapet-det är just sådant man ska göra i mitt badrum-även om simmandet kan bli lite jobbigt och jag sjunger oftare när jag lagar mat än när jag duschar.

Har dessutom ändrat musikvanor. Morgonen har blivit min musikstund. I förrgår stod Tarot "Shining Black" på den musikaliska menyn och igår blev det "Infected" med Hammerfall.  Har också testat att överge min gamle vän "Shuffle"-knappen och fokusera på ett album när jag åker till och från jobbet. det senaste dagarna har det blivit Sabatons två senaste album. Sabatons musik är en av få saker som tränger igenom min morgontrötthet.

Som ni hör så är det hemmafix som gäller här. Vad ägnar ni helgen åt?

onsdag, oktober 19, 2011

Höstmys för en hårdrockare

Söndagen tillbringade jag söderut (nåja-södra utkanten av stan) för att hänga hos min vän Hagbard. Jag tror att det hängs för lite i konungariket Sverige. Så många som slår knut på sig själva för att fixa till-när det skönaste ofta är att käka något enkelt (vad vi åt kan ni läsa i matbloggen). Vi spenderade också tid med "Game of Thrones"-är nu halvvägs genom säsongen och jag gillar den. Inte bara för att den har nyanserade karaktärer och en bra historia, den är så välgjord. Jag sitter och kollar lite extra på alla fantastiska ljus och ljusstakar-det är rena pornografin för en hobbyljusgjutare som mig. Riktigt så avancerat är inte ljuset som jag gav till Hagbard i födelsedagspresent (det ser ni på bilden)-men han blev glad för det, och det är viktigast. Är speciellt nöjd med guldränderna jag lagt mellan färgerna-jag är ny på den tekniken.

De senaste dagarna har det varit smulor i själens lakan. Grubblar på hur jag ska lösa det. Börjar bli julsugen men handelns försök till trots, det känns lite för tidigt. Då tänkte jag efter vad det är jag gillar med julen. Det är ju att göra fint hemma och pyssla i kök och vardagsrum. Det är det ju inte för tidigt att göra i oktober-det är nog det jag behöver. Höstmys.