Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, juli 25, 2009

Music of the night

Tack vare min vapensyster så har jag nu äntligen fått in musik i sovrummet. Så nu är jag bara en skarvsladd ifrån att kunna använda musik som väckarklocka. Jag tror och hoppas att det kommer att göra morgnarna lite bättre-och kvällarna lite mysigare. Fast har det mysigt nu med-te och tända ljus. Lucifer busar runt med sin gula boll och Ozzy har tagit min säng i besittning.

Det gick helt okej att jobba natt men naturligtvis är det tröttande. Har varit seg idag men det kommer bli imorgon. Nu kan jag dessuom fundera på vad jag ska göra med mitt köksfönster eftersom stereon är borta därifrån.

onsdag, juli 22, 2009

Tio orsaker till vardagslycka

  • Min vapensyster kommer hem imorgon. Hon är efterlängtad
  • Det ser ut som jag kommer få träffa min Ravenlord mer kommande veckor
  • Sommarkvällarna är nu tillräckligt ljusa för att det ska vara behagligt när jag slutar kvällspassen men tillräckligt mörka för att det ska vara njutningsfullt att tända levande ljus
  • Det är billigt med god frukt-melon och nektarinsäsong
  • Mitt förråd av te är välfyllt
  • Jag är frisk igen
  • Träffat en ny vän
  • Börjat med veckomatsedel-och dt känns som det fungerar bra
  • Har en hög bra skivor att upptäcka
  • Det verkar som vegofamiljen går att läsa på min dator igen:)

tisdag, juli 21, 2009

Bättring

Det börjar kännas som om hormoner och virus går ur kroppen. Tror de två i kombination är skälet till att jag känt mig ur gängorna. Arbetsdagen idag gick riktigt bra-vilket känns mycket skönt. Nu börjar dessutom alla trevliga kollegor komma tillbaka från semestern-vilket känns skönt för då går dn goda spiralen ännu mera uppåt.

Hade dessutom flyt idag när jag handlade idag. Har varit sugen på Liptons Blue Fruit ett par dagar nu (har det på jobbet men det blir inte lika gott när man mikrar vattnet) och på Hemköp där jag bor sålde de det i lösvikt för fem kronor per påse. Köpte en och en påse "Persian Earl Grey". Nu har jag belagt mig själv med te-köpstopp. Burkarna är slut.

Läste att Hultsfred ligger risigt till. Mycket trist att höra men ingenting i världen varar för evigt. Kan mycket väl förstå dem som väljer stadsfestivaler framför Hultsfred. Jag tror också att deras utbud är lite spretigt-jag har inte satt mig in tokmycket i alla festivaler men det känns som att så gott som alla andra festivaler har sin egen profil. Tror det hjälper i längden.

måndag, juli 20, 2009

Måndags-fika

Så var det jobbdags igen. Just nu är det den tyngsta perioden på året men jag ser ändå ljuset i tunneln. Tack och lov är min förkylning så gott som borta-bara lite rester av hosta kvar. Några bra tips?

Drog in till stan efter jobbet och fikade med en tjej jag lärt känna via webben men aldrig träffat i verkligheten förut. Hon var lite kortare i verkligheten (hon har sådan hållning och stil att jag förväntat mig en ståtlig amazon) men jättetrevlig. Vi har ganska mycket samma smak och är dessutom kattägare båda två så samtalämnen saknade vi inte. Känns lite synd att hon bor i en annan stad. Hade varit kul att kunna ses regelbundet. Dessutom skönt sätt att varva ner efter jobbet-att träffa en inspirerande människa.

Vi pratade bland annat om Nightwish. Hon ogillar nya sångerskan, fast jag gillar henne. Passande nog är veckans måndags-metal Nightwish "Moondance" eftersom det idag är 40 år sedan månlandningen och passande nog för samtalet är den instrumental.

söndag, juli 19, 2009

Fysisk katarsis

Jobba ALDRIG snuvig och pms-ig första veckan efter semestern. Mycket ansträngande, även psykiskt (lägg till att nästa alla på jobbet är på semester, så sjukfrånvaro är mycket svårt just nu) men nu är den över. Åkte spontant till Ravenlord idag och tankade positiv energi. Han är inte dum-och den som får mig att skratta mest.

Höll mig dock för skratt när jag blev anfallen av en gatu-tiggare från Röda Korset* idag. Meddelade att jag inte stödjer någonting med den typen av marknadsföring. Hon var envis och frågade varför och jag svarade att jag anser den vara kränkande och otidsenlig samt att konsumentköplagen inte gäller vid sådana avtal. Hon sade att det är det mest effektiva sättet-och jag svarade att vill man sälja sin själ så kan man göra det samt att det är trist att en bra organisation sänker sig så lågt Där tog vår konversation slut. Hon tyckte inte de sänker sig och att det är synd att de känner så och önskade mig en bra dag.

Min irrationella avsky (hat är för starkt) till den här formen av kundraggning tror jag beror på tre saker 1) Många (inte alla) försäljares totala brist på respekt och hyfs 2) incidenten jag hade med en riktigt otrevlig sådan som frågade om jag var för våldtäkter (var lugna, jag mejlade organisationen och de blev vansinniga) 3) Minnet av en gång under studietiden när en av mina kursare blev stoppad av en försäljare som ville ha et autogiro för välgörenhet (vad de gjorde på Universitetet är en gåta för vetenskapen, alla vet ju att studenter ofta har ont om pengar). Hon hade vid denna tid mycket tuff ekonomi, singelmamma och student är ingen räkmacka. Hon förklarade som det var och den osmidige försäljaren frågar "Så 100 kr är för mycket för dig?" Hon svarade ja och så var det med det.

Mitt intresse för miljöfrågor började med ett föredrag om Viktoriasjön och Nilabborren på akvarieföreningen samt ett antal på Universitetet. Tror dessa tiggares (det är ju faktiskt det de gör) löner skulle kunna användas till massor av föreläsningar och påtryckningskampanjer. Ligg på media att skriva och tala om det istället för att hoppa på gemene man på stan. Då kan mångas ögon öppnas. Vill man då skänka pengar använder man metoden JFGI-just f*cking google it.
Tack för ordet

*Vill tillägga att jag beundrar Röda Korset som gör mycket gott för samhället, men de kommer aldrig få mina pengar på det här sättet. Dessutom ger det mer tyngd när slemmiga mobilsäljare vägrar släppa "Jag säger nej till Röda Korset med"