Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, oktober 12, 2010

Anade jag det inte?

Tisdagar har för mig varit den sämsta veckodagen sedan jag gick i gymnasiet-långa dagar med tre timmars laboration utan paus. Nu finns det tydligen studier som håller med mig.På måndagar är vi fortfarande glada efter helgen. Låt oss därför lista skäl att vara vissna idag:

  • Lordis trummis Kita har fått foten. Anledningen är att han vill uppträda med ett sidoprojekt utan mask och har avslöjat sin sanna identitet. Det är lite trist eftersom han är rätt skön på scen men jag förstår bandet. Jag har alltid hyllat Lordi för att de behåller illusionen (all kultur handlar om att bygga upp en illusion) och för att de låter sina medlemmar behålla kostymerna när de slutar-därför stöder jag deras beslut.
  • Jag har en förkylning och min röst, framförallt sångrösten är inte densamma. De höga tonerna finns inte där. Och jag ska på konsert ikväll.
Låt oss nu gå igenom orsaker att vara glad.

  • Ikväll ska jag på Dimmu Borgir, mitt livs första black metalspelning. Ingenting kommer att hindra mig. Jag kanske inte kan skrika som en "banshee" men hornen kommer vara höjda, nacken kommer svingas och jag litar på att mitt sällskap Sober growlar så det räcker för oss båda.
  • Jag ska på bio imorgon med killen från i lördags.
  • Eko-lådan kom idag med grön härlighet som broccoli och grönkål.
  • Jag har investerat i en tvål som doftar vildros-svanenmärkt. Vardagslyx i fattigmånaden
  • Har hittat flera par försvunna örhängen de här dagarna.
Slutsats: Det må bara veckans värsta dag men det hindrar inte mig från att njuta av rocktober.

måndag, oktober 11, 2010

Fullspäckad lördag

Igår blev en dag då jag var på benen hela dagen och det kändes väldigt bra. Det började med lunch. Min äldsta faster (tillika gudmor) fyller nämligen 50 (idag, HURRA HURRA HURRA). Till vardags bor hon i den sörmländska vildmarken med kärleken, tre hundar och åtta katter, men nu skulle de åka på mini-semester till Riga så då passade de på att äta lunch med familjen. Kul att se dem igen.

 Jag fick skjuts in till stan (min pappa skjutsade resenärerna) för jag hade en fika inbokad med en ny mycket trevlig bekantskap. Till min stora glädje var mitt favoritfik Hurry Curry öppet (Love Love Love it). Ställen där du får stooora temuggar för 25 spänn är min vän. Sällskapet var dessutom mycket trevligt och lättpratat-vi gled över allt från silverte till satanism. Fikat blev till middag och eftersom jag avskyr att välja mellan mina kretsar så frågade jag helt enkelt om han ville hänga med på karaoken jag hade inbokad i sällskap med bl.a.  Nystan, Do och Sedo Glatem. Det ville han och det var kul som vanligt, även om den sena ankomsten gjorde att jag inte hann så mycket som jag inte hade velat. Det hinner jag i och för sig aldrig. Efter hela 10 timmar tillsammans sade vi hejdå på stationen men vi kommer att mötas igen.

Dagens video framfördes av Do Glatem med den äran-och jag blev förälskad vid första lyssningen-detta är hädanefter mitt ledmotiv vad gäller relationer (bortsett från att jag är straight (from the heart)).