Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, februari 16, 2011

Det är inte lätt att vara Slayer

Jeff Hanneman, gitarrist i Slayer, har drabbats av ett köttätande virus (jag tror mer på köttätande bakterier men jag överlåter diskussionen åt mikrobiologerna) och ska genomgå en operation i höger arm. Det måste kännas fasansfullt för en gitarrist att operera armen,och jag utgår från att även om han blir återställd så kommer hans teknik att förändras. Slayer-nacke är ju ett känt fenomen för oss hårdrockare. Ironiskt nog så är ju Tom Araya, en gång i tid en av de vildaste headbangers en scen skådat, opererad så att han inte kan headbanga längre. Det är bara att konstatera att metal är inget skydd mot kroppsligt åldrande och sjukdom (även om det vore underbart). Jag önskar iallafall Jeff en god bättring.

Jag är uppfostrad att det är fult att skämta om andras elände, men jag kan inte låta bli. Medge att det hade varit ödets ironi om han hade drabbats av anthrax?

måndag, februari 14, 2011

Alla Hjärtans dag

Är inte på humör för denna helgdag i år så jag bjuder på en låt som speglar mitt humör lite bättre. Som kuriosa kan nämnas att jag är bekant med trummisen.

söndag, februari 13, 2011

Brothers unite, let's stand up and fight!

Sandra Hila skriver på Munkakvarn om att det är dags att män och grabbar reser sig upp och säger att det inte är okej att knivhugga en sexåring  (visserligen en jämnårig som använde med en matkniv, men det är lika fel ändå). Jag kan inte annat än hålla med. I min enfald trodde jag att idén att dela in saker i "tjejigt" och "killigt" var något som man slutade med när man började mellanstadiet, och det är alltid lika tråkigt att ha fel. Visst slinker det ur mig en del generaliserande kommentarer men det finns också bevis på motsatsen, inte minst inom min egen subkultur. Jag drar några exempel:

  • Simultankapacitet är något män inte har (Säg det till Tuomas Holopainen, som flera gånger lyckats att trassla loss håroch/eller halssmycken ur keyboarden, udner pågående konsert)
  • Clas Ohlsson sägs vara ett "gubbdagis", men de största Clas Ohlsson-fans jag känner är kvinnor.
  • Jag känner fler killar som gillar rosa än tjejer som gör det
  • Och titta er omkring-något mindre könsstereotypt och samtidigt manligt som gothare och glamrockare får ni leta efter

Som Bonnie Tyler sjunger i det andra klippet "A heart is a heart and we do what we can"