Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, maj 10, 2008

JAAAAAA!!!!


Jag var nästan rädd att grannarna skulle ringa på dörren när Gry Forsell läste upp vinnaren i "Körslaget". Det hade det varit värt för Joacim Cans är grym. Tyckte dock Brolle hade varit en värdig vinnare och jag hoppas han går och lägger nöjd med sin insats med Mora-kören var ett strå vassare. Jag trodde aldrig detta skulle hända men himmel och Hammerfall vad jag är glad! Ska avrunda kvällen med filmen "Rockstar".
aftonbladet.se bidrog med den snygga bilden

En post till EnglaJag tänker inte följa den tv-sända begravningen. Den lämnar jag till dem som verkligen kände Engla. Jag låter henne istället få ge plats för en stunds eftetanke i denna dag som för mig ska fyllas av förväntningar, energi och fart och fläkt. Att inte glömma att världen, trots all ondska och negativitet, fortfarande är vacker och skör.

Musiken jag valt är Nightwish "Eva" som handlar om ett barn som kommer råka illa ut om vi inte gör något, enligt Toumas som skrivit den. Tycker det är två rader som känns extra tänkvärda att ta til sig idag:
"Time for one more daring dream"-vi kanske kan våga drömma om att vi tar bättre hand om varandra och ser det positiva. Då har Engla inte levt förgäves.
"The good in her will be my sunflower field" talar för sig själv.Tack till madeforyou som bidragit med ljuset

torsdag, maj 08, 2008

Sing for my supper...

...kan jag få göra när det är ont om pengar men idag sjöng jag av ett annat skäl. Bönbiffarna jag lagade blev perfekta-guldbruna och fina. Kom på förra gången jag lagade dem hur man skulle få dem bättre-jag körde smeten med mixerstav och så gjorde jag dem riktigt tunna. De var sjuuuukt goda! Återigen visar sig kokboken "Det vegetariska köket" hur genial den är.

Ge bort mitt bloggnamn?

Ja, efter att ha läst den här artikeln så borde jag fasen skänka mitt blogg-namn till Joacim Cans. Tycker det är helgott att han ser till att Mora får pengarna. Så nu kommer jag rösta röd-svart på lördag. Håller tumamrna för dig, Joacim, och kommer du tvåa på lördag och det blir kärvt med slantarna så vet du att du alltid kan komma hit och käka linsgryta hos mig (nu tror jag iofs du tjänar rätt hyggligt ändå)

onsdag, maj 07, 2008

Tillbaka till ekorrhjulet

Det börjar normalisera sig på jobbet men idag var en tuff dag. Inte så att det var tunga uppgifter men det var seeeegt. Trots allt är jag ändå glad att saker och ting börjar närma sig det normala. Imorgon får jag dessutom en heldag att göra vad ajg vill med.

När jag kom hem möttes jag av två goa katter och en fantastisk utsikt från mitt vardagsrumsfönster men en himmel i duvblått och oändliga nyanser av grönt i skogen vid horisonten. Under kvällen satt jag och såg solen gå ner och färga horisonten i gult, rött och varmt mjukt rosa medan himlen blev mer och mer stålblå. Det är sådana småsaker man aldrig får bli för stressad eller trött för att se. De finns där, bara vi tar oss tid.

Mess

Blev en rörig dag på jobbet. Inte mycket lugn och ro där. Det var bättre än det varit på länge (skönt att normala rutiner gäller igen) men det var fortfarande slitigt och jag kämpade för att vända frustrationen till ngt positivt. Idag gjorde jag mitt bästa på jobbet. Det är allt jag kan göra.
Trädbilden från gårdagen är mitt mål...

tisdag, maj 06, 2008

Bättring...

Det är en rörig dag idag. Sitter och väntar på besked för att kasta mig iväg till jobbet. Avskyr att sitta och vänta för att sedan ge sig av, både arbetsmässigt och privat. Men idag härdar jag ut för jag vet att efter idag blir saker normala igen. Det ska bli väldigt skönt att veta var man ska vara och när. Jag tror att min brist på energi och initiativförmåga (en del skulle säga lättja) beror på detta. Jag hoppas att min energi återvänder snart. jag längtar efter att göra fint i min lägenhet för jag hungrar efter skönhet.

Har givit mig själv något att kämpa för. Mina tågbiljetter till sommarens göteborgstrip är bokad. Jag vill vara där nu. Jag vill sitta i gott sällskap i slottskogen med en Corona/slottskällan vit/fallen angel i handen och bara känna att det är just här, just nu jag ska vara.

måndag, maj 05, 2008

Ute-premiär

Kände mig lite vissen tidigare idag och kunde inte hitta min livsgnista. Men den återfanns, den i en intressant msn-konversation och dessutom har jag begått årets ute-premiär vad gäller fika tillsammans med två sköna vänner som jag ansåg borde träffas. Det blev Hermans som föll mina vänner i smaken, både utbud och utsikt. Jag borde gå dit oftare. De har farligt god fika (jag vill varna för den grymt goda nöt-kolakakan, inget för beach 2008) och ngn dag blir det mumsig buffé där. Samtalsämne svängde sig från musik och film till religion. Det var en lyckad dag och det var precis vad jag behövde för att orka ta itu med alla försummade projekt.

Förövrigt trodde jag INTE när "Körslaget" började att jag inför finalen skulle läsa sådana här rubriker Men men, kul att fler upptäcker Cans storhet. Kom bara ihåg vem som såg honom först;)