Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, oktober 25, 2007

Det löser sig

Idag har flera saker jag ska ordna gått i lås. Det känns skönt. Jag har genom att ändra på mitt schema på mitt ena jobb, ordnat så att 2008 kommer bli ett gladare och mer harmoniskt år. Imorgon så ska jag fortsätta att kämpa på och ordna allt som behöver ordnas. Det blir iaf fredag-min favoritdag i veckan:)

tisdag, oktober 23, 2007

Hit och dit, som svart och vit...

Har gjort lite av varje idag. Inte mycket att orda om. Det händer mycket nu och jag har massor av trådar och tentakler ute. Längtar efter lite lugn och ro.

Så var det tjejsnack om Miljön

Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön?
Ja det tycker jag. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om vi alla drar vårt lilla strå till stacken kommer stora saker att hända.
När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det?
Om de inte är hutlöst dyra så försöker jag när de finns. När det gäller grönsaker så smakar de ofta bättre. Har knappt köpt grönsaker i affärer sedan jag började prenumera på de härliga ekolådorna.
Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska?
Har inget körkort så vill jag inte gå har jag inget val.
Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand?
Nytt på inredning, second hand är toppen på kläder. Men jag skulle kunna handla mer second hand om jag hade tid.
Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön?
Förutom det gamla vanliga att sopsortera, återvinna och åka kollektivt så ha en kanna med vatten i kylen så behöver du inte spola vatten tills det är kallt. Ät mer vegetariskt så sparar du både miljön, klimatet och vattnet.